Беріть на замітку: звички, через які з'являються зморшки

Беріть на замітку: звички, через які з'являються зморшки
Зберігайте, це корисно знати!

 

Нехтування сонцезахисними засобами

Багато хто вважає, що їх потрібно наносити тільки влітку перед відпочинком на пляжі, але це в корені невірно. Ультрафіолет впливає на шкіру постійно, навіть навесні, восени і взимку, причому промені потрапляють на шкіру і через скло (наприклад, під час їзди в автомобілі). Такий вплив провокує фотостаріння і появу перших вікових змін. Так що придбайте крем з SPF 30 не менше й наносіть його у сонячну погоду щодня перед виходом з дому.

Звичка часто очищати шкіру

Очищення корисно, але якщо проводиться не частіше 1-2 разів на тиждень. Якщо ж всілякі засоби для очищення (скраби, тоніки, маски, лосьйони) використовуються щодня, то ви шкодите своїй шкірі: змиваєте природний захисний бар'єр, порушуєте кислотність, знижуєте місцевий імунітет і пересушуєте дерму. Все це робить шкірні покриви стоншеними, уразливими і схильними до негативного впливу різних зовнішніх факторів.

Відмова від контактних лінз та окулярів

На перший погляд здається, що ця звичка жодним чином не пов'язана з появою зморшок, але насправді все інакше. Якщо ви погано бачите і при цьому не носите окуляри або лінзи, то в спробах розгледіти щось напевно примружуєте очі. І це формує складки в куточках очей, провокуючи виникнення зморшок і «гусячих» лапок. З окулярами або лінзами ви будете почувати себе впевненіше і комфортніше, а також зможете зберегти молодість і красу.

Постійне жування жувальної гумки

Так, жуйка освіжає подих, а іноді втамовує голод і позбавляє від нудоти, але якщо жувати її по кілька разів на день або тим більше постійно, то щелепа, яка рухається, буде розтягувати шкіру навколо рота і сприяти появі носо-губних складок і виражених зморшок біля губ. Якщо обходитися без жуйки ви не можете, намагайтеся замінювати її м'ятними льодяниками або освіжаючими спреями для порожнини рота.

Сон обличчям в подушку

Багато жінок вважають за краще спати на животі, сховавши в подушку обличчя, і така звичка дуже шкідлива для шкіри. Епідерміс буквально мнеться і деформується, що викликає зниження еластичності, а також порушення харчування, кровообігу і постачання киснем. В результаті шкіра обличчя стає тьмяною, в'ялою і неживою, а пізніше з'являються і зморшки, які псують зовнішній вигляд. Щоб уникнути таких проблем привчайтесь спати в положенні на спині, полубоком або на боці.

Видавлювання прищиків

Так-так, багато хто з нас вважають за краще самостійно видавлювати прищі, навіть не підозрюючи про те, наскільки це шкідливо, а іноді небезпечно. По-перше, при таких маніпуляціях ви ризикуєте травмувати ділянку і занести інфекцію, небезпечну розвитком фурункула або сепсису. По-друге, ви впливаєте на шкіру механічно, причому грубо. Вона деформується і розтягується, змінює свою структуру. По-третє, здавлювання порушує кровообіг, пошкоджує кровоносні судини, руйнує колагенові волокна і викликає ряд інших негативних наслідків. Так що якщо у вас з'являються прищі, з'ясуйте і усуньте причину проблеми. А локальні висипання в екстрених заходах обробляйте антисептики або спеціалізованими протизапальними і підсушуючими засобами.

Куріння

Це вкрай згубна звичка, яка погано впливає на весь організм, але особливо виражено вплив відбивається саме на шкірі. По-перше, нікотин порушує кровообіг і здатний пошкоджувати і сильно звужувати капіляри. В результаті кров з киснем і живильними речовинами гірше постачає епідерміс, стан шкіри обличчя погіршується. По-друге, речовини, що містяться в сигаретному димі, осідають на поверхні шкірних покривів, проникають в пори і руйнують колаген, який відповідає за пружність. В результаті колір обличчя змінюється і жовтіє або сіріє, шкіра висихає і стає в'ялою, покривається зморшками.

Макіяж

Так, без нього часом не обійтися, але звички робити мейк-ап постійно і наносити декоративну косметику товстим шаром можуть викликати появу зморшок. Засіб покриває обличчя щільною оболонкою, перекриває доступ кисню і викликає гіпоксію, забиває пори. В результаті порушується вироблення шкірного сала, виникають запалення, збивається міжклітинний обмін, погіршується мікроциркуляція. Також небажані ефекти прискорюють процес старіння і, відповідно, викликають зморшки. Так що вдень ??обмежуйтеся денним кремом і легким нещільним тональним кремом або мінеральною пудрою. А ще наносьте косметику обережно, не розтягуючи шкіру. І не забувайте про демакіяж кожен день перед сном!

Використання опалювальних приладів без зволоження повітря

Ця звичка проявляється у багатьох взимку, коли квартири обігріваються батареями і додатковими джерелами тепла у вигляді обігрівачів. Такі прилади сприяють випаровуванню вологи і сушать повітря, через що шкіра починає зневоднюватися, стоншуватися і пошкоджуватися. Сухий епідерміс більш схильний до появи зморшок. Так що взимку рекомендується додатково зволожувати повітря, наприклад, за допомогою спеціальних зволожувачів або розставлених по квартирі або будинку ємностей з водою.

Несвоєчасні і рідкісні заміни постільної білизни

Як це пов'язано зі станом шкіри? Дуже тісно: коли ви спите, шкіра обличчя неминуче стикається з білизною, і якщо вона брудна, то це вкрай шкідливо. Річ у тому, що в постільній білизні накопичуються ороговілі частинки дерми, бактерії, пил і бруд, а також залишки стайлінгу для волосся і косметики. І все це потрапляє на обличчя і проникає в пори, закупорюючи їх, а також порушуючи структуру шкіри. Деякі речовини запускають і прискорюють процес старіння, неминуче викликають зморшки.

Позбавляйтеся від перерахованих звичок як можна швидше, щоб ваша шкіра довше залишалася молодою, доглянутою, красивою і здоровою!

Ukr.Media.

 

17 червня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів