Жінкам на замітку: як доглядати за шкірою влітку

Зберігайте, щоб не загубити.

 

Перейдіть на легкі текстури

Влітку хочеться чогось легкого і свіжого. Тому з настанням спеки улюблений крем замініть на засіб з тієї ж лінії, але в більш простому виконанні. Або спробуйте охолоджуючі гелі.

Вивчайте склад

До теплого сезону випускається багато новинок. А деякі марки навіть спеціально змінюють склад своїх засобів напередодні літньої спеки. В сучасних флюїдах менше олій, вищий фактор захисту, а також відсоток зволожуючих і антиоксидантних компонентів. Адже давно доведено, що з травня по вересень швидкість старіння нашої шкіри збільшується в рази. І причини тому — виключно зовнішні! Але справитися з ними більшості денним кремам цілком по силах. Хорошим вибором стануть відтінкові BB і CC-засоби — вони абсолютно непомітні на шкірі, але при цьому комфортні і легкі, інформує Ukr.Media.

Beauty-помічники

Матуючі серветки і гель для Т-зони повинні прописатися у вашій літній сумці. Практика показує: якщо припудрюватися, не усунувши блиск, то на обличчі обов'язково що-небудь вискочить. Крім шкірного сала, серветки вбирають також пил, що осів на шкірі. Пудра ж не просто залишає це «багатство», але і глибше заганяє його в пори. До того ж суміш бруду з жиром, що залишився на спонжі — доброчинне середовище для бактерій. Щоб мінімізувати будь-які висипання і запалення потрібно також кілька разів на день наносити гель, що звужує пори. Якщо ж профілактичні заходи не допомогли і вискочили прищики, капніть на них дезинфікуючий гель (він є практично в кожній лінії для проблемної шкіри), а зверху замаскуйте коректором, який підсушує.

Боротьба з жирним блиском

Тим, кому блиск і висипання докучають цілий рік, тобто власницям жирної шкіри, влітку стає складніше. Саловиділення в цю пору підвищується і боротися з ним доводиться постійно. Треба віддати належне лініям засобів для проблемної шкіри. Їх глибоко очищаючі гелі, матуючі тоніки і регулюючі флюїди тримають саловиділення під контролем. А щоб обличчя довше залишалося матовим, вранці наносьте очищаючі маски на п'ять хвилин. Вони засновані на глині (білій, зеленій, блакитній і т. д.) завдяки якій вбирають жир. Увечері проробіть ту ж процедуру, щоб очистити пори. Раз на тиждень маску можна і залишити хвилин на двадцять. Але ні в якому разі не тримайте її на обличчі подовгу кожен день, інакше шкіра втратить вологу.

Тіло в діло

Влітку ноги стають центром уваги. Навіть якщо ваші кінцівки не володіють модельною довжиною і стрункістю, гладка, засмагла шкіра допоможе справити потрібне враження. По-перше, обов'язково запишіться на сеанси лазерної або воскової депіляції. По-друге, вибирайте зволожуючі засоби з літніх банних ліній, які зроблять тіло візуально рельєфним, а також вигідно підкреслять засмагу за рахунок світловідбивних частинок. І нарешті, майте на увазі, що смагляві ноги виглядають стрункішими, тому не забувайте частіше наносити на них автозасмагу або бронзуючу пудру з олією з блискітками.

Налягайте на фрукти

Велика кількість свіжих овочів, фруктів, зелені дозволяє не тільки збалансувати харчування і схуднути, але також ґрунтовно очистити організм і обзавестися гарною і сяючою шкірою. Спробуйте на тиждень повністю виключити з раціону тваринний білок, побудувавши меню виключно на «ботаніці». Фруктові соки і пюре вранці, різноманітні салати вдень, овочі на пару ввечері і ягоди цілий день — такі загальні детокс-правила. Посилити ефект очищення допоможуть детоксикуючі обгортання, масаж і звичайно ж, лазня. Попри те, що остання в спеку втрачає актуальність її здатність виводити токсини не зменшується.

Захист від сонця

Щоб уникнути передчасного старіння і веснянок (хоч в молодості вони і виглядають чарівно, з віком їх кількість і щільність збільшується і з'являється пігментація) не забувайте наносити на шкіру крем з СПФ-захистом. І робити це треба навіть в ті дні, коли сонце ховається за хмарами. Ступінь захисту не повинна бути менш як 25, а білошкірим дівчатам взагалі варто потурбуватися покупкою засобу з SPF 30 і більше. Фільтри бувають хімічні (доведеться почекати 10-15 хвилин, перш ніж вийти на вулицю), фізичні (містять оксиди титану та цинку і залишають невеликий білий наліт) і рослинні. Останні два особливо підійдуть алергікам і дітям.

 

19 червня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів