Чим запам'ятався 10-тий тур чемпіонату Закарпаття з футболу

Чим запам'ятався 10-тий тур чемпіонату Закарпаття з футболу
Іванівський «Колос» виходить у лідери, та «попівський» плювок вартістю в 5000 грн., - таким вийшов 10-й тур у першій лізі.

 

10-й тур чемпіонату Закарпаття з футболу в першій лізі надто сенсаційним не став. Хіба що один результат у західній зоні став доволі неочікуваним – це матч у Довгому, де місцева «Боржава» аж забагато пропустила від «Нижнього Коропця» - 1:4 (юнаки – 1:2). 

Цікавим очікувався матч у Кінчеші, де місцевий «Сокіл» приймав прямого конкурента в боротьбі за третю сходинку ФК «Заріччя». Однак, затятої боротьби не вийшло: господарі доволі швидко провели три разючі атаки, а далі заробили вилучення й дозволили гостям скоротити відставання до 3:1. Але в другій половині зустрічі на полі домінувала лише одна команда – «Сокіл», яка прото розривала захисні ланки гостей. Як підсумок – 7:1 перемога господарів (юнаки – 3:0). 

У матчі «Сільце» - «Невицький замок» господарі більш домінували, однак не змогли реалізувати пенальті на 13-й хвилині. А далі невиччани вже повели, але за дві хвилини господарі вирівнюють ситуацію – 1:1. Саме такий рахунок зберігся до фінального свистка рефері. (юнаки – 2:1).   

Аж 10 мячів від обох команд побачили вболівальники в Боржавському під час матчу їх рідної команди з «Бобовищем». Правда, колектив з Мукачівщини зумів на два м’ячі забити більше і як підсумок святкує перемогу на виїзді – 6:4 (юнаки – 2:2). А от «Боржавське» досі не може розжитися на залікові бали. 

Ще одну розгромуа перемогу заніс собі в актив іванівський «Колос». Цього разу над географічними сусідами з новодавидківського «Ф.Медвідя». З рахунком – 8:0 завершився цей матч на користь іванівського колективу, який скориставшись тим, що ракошинський «Колос» пропускав цей тур, принаймні на тиждень очолить турнірну таблицю західної першої ліги. 

«Колос» (Ракошино) – вихідний.  

Турнірне становище після 10-го туру в західній зоні першої ліги є таким: «Колос» (Іванівці) – 26; «Колос» (Ракошино) – 25; «Сокіл» (Кінчеш) – 17; «Бобовище» - 14; «Н.Коропець» - 13; «Заріччя» - 12; «Боржава» (Довге) – 11; «Сільце» - 8; «Ф.Медвідя» (Нове Давидково) – 7; «Невицький замок» - 4; «Боржавське» - 0. 

Турнірне становище юнацьких команд: «Ф.Медвідя» (Нове Давидково) – 22; «Сокіл» (Кінчеш) – 20; «Н.Коропець» - 15; «Сільце», «Невицький замок» - 14; «Боржава» (Довге) – 11; «Колос» (Іванівці) «Заріччя» - 10; «Бобовище» - 9; «Боржавське» - 5; «Колос» (Ракошино) – 3. 

У східній зоні першої ліги ясінянська «Говерла» просто познущалася на виїзді з рокосівського «Гірника», вколотивши в ворота господарів 10 мячів, натомість свої зберегли на замку (юнаки – 4:0). У хустському дербі «Вишково» - «Іза» долю матчу вирішив єдиний м’яч від господарів у виконанні Василя Ороса ще в першому таймі (юнаки – 0:4). А от великобичківська «Ялинка» на рідному полі не змогла переграти аутсайдера «Терново». Маючи ігрову перевагу, господарі першими пропустили, далі ж гравець «Ялинки» не зміг зрівняти рахунок з пенальті, але на перерву команди таки пішли за рівного результату – 1:1. Та на більше в великобичківців не вистачило, та й гості не змогли реалізувати кілька своїх нагод наприкінці зустрічі. Тож 1:1, а от матч юнацьких складів не відбувся через невиїзд тернавської юнацької команди, тож технічна перемога «Ялинки».  

Ще в одному цікавому матчі в Тячеві між місцевим СК та «Копанею» тячівці впевнено долають гостей з рахунком – 3:0 (юнаки- 3:0).

А от у зустрічі «Вонігово» - «Діброва» (Нижня Апша) останні схоже не вміють програвати, бо після призначення пенальті в ворота нижньоапшанської команди її президент не знайшов нічого кращого як показати своє невдоволення рішення арбітра, як плюнути асистенту рефері в обличчя. Та такий верблюдячий поступок вартував президенту «Діброви» рівно 5000 грн. штрафу та відсторонення від футболу на два матчі та на умовний термін до кінця сезону. Таке рішення прийняв КДК ФФЗ після свого засідання. А кінцевий рахунок матчу – 4:1 на користь «Вонігова» (юнаки – 2:2). 

ФК «Хуст» – вихідний.

Турнірне становище: «Хуст» - 23 очки; «Тячів» - 18; «Говерла» (Ясіня), «Вишково», «Ялинка» (Великий Бичків) – 16; «Копаня» - 12; «Іза» - 10; «Діброва» (Нижня Апша), «Вонігово» - 9; «Гірник» (Рокосово) – 7; «Терново» - 5.

Турнірне становище юнацьких команд: «Хуст» - 27 очок; «Ялинка» (Великий Бичків) – 18; «Тячів» - 16; «Гірник» (Рокосово) – 15; «Вишково» - 13; «Діброва» (Нижня Апша) – 12; «Терново» - 10; «Іза» - 9; «Вонігово» - 8;. «Говерла» (Ясіня) - 7; «Копаня» - 6.  

Семен МИХАЙЛИК

 

24 червня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів