Сталося! В ужгородському транспорті буде безготівковий розрахунок!

Сталося! В ужгородському транспорті буде безготівковий розрахунок!
В Ужгороді буде запущена сучасна та комплексна система безготівкової оплати за проїзд у міському транспорті. Меморандум про впровадження нової системи, розробленої ПриватБанком і компанією Mastercard, підписали в понеділок голова правління ПриватБанку Петро Крумханзл та заступник Ужгородського міського голови Ігор Фартушок.

 

Про це інформують у прес-службі Приват Банку (Львівська, Тернопільська, Закарпатська, Ів-Франківська області).

Як повідомив глава ПриватБанку, нова система дасть можливість жителям і гостям міста платити за проїзд не готівкою, а будь-яким зручним безготівковим способом - як картками, смартфонами, банківським додатком, так і одноразовими квитками з QR-кодами, які можна купити в більшості торгових точок міста. З іншого боку, нова система не вимагає додаткових фінансових вкладень від місцевої влади і буде максимально відкритою і прозорою, натомість дасть можливість зробити систему обліку оплат автоматизованою.

"Ужгород – одне з найбільш близьких українських міст до Європи, і саме тут буде запущена система оплати проїзду, якій позаздрили б багато європейських міст. Реалізація автоматизованої системи обліку оплати проїзду пасажирами дозволить владі міста побудувати чесну та відкриту для мешканців міста модель перевезення пасажирів в міському транспорті, - зазначив Петр Крумханзл. - При цьому, жителям міста не потрібно оформлювати додаткові картки або купувати квитки в якихось особливих терміналах".

«Mastercard впроваджує інноваційні технології в інфраструктурі понад 100 міст світу, і вже близько п'яти років поспіль ми разом із партнерами створюємо екосистему розумних міст в Україні. Сьогодні разом із ПриватБанком ми працюємо над запуском дійсно комплексного рішення, з яким жителі та гості міста незалежно від банку та платіжної системи зможуть розраховуватися безготівково за допомогою платіжної картки, NFC-пристрою та QR-коду – найзручніших способів розрахунку. Ми впевнені, що отримаємо позитивний відгук на інновацію від місцевих мешканців, адже українці є дуже прогресивними користувачами. До слова, сьогодні громадський транспорт входить в ТОП-4 категорій за кількістю NFC-розрахунків смартфоном з картками Mastercard в Україні», — зазначив Юрій Батхін, віце-президент з розвитку бізнесу Mastercard в Україні. 

Завдяки реалізації нового проекту, мешканці міста зможуть оплачувати проїзд у будь-якому з 148 міських автобусів за допомогою банківської платіжної картки будь-якого банку, смартфона або годинника з цифровим гаманцем, а також шляхом сканування QR-коду з мобільного додатку Приват24 або паперового QR-квитка. Сервіс друку QR-квитків вже працює в POS-терміналах ПриватБанку в більшості торгових точок Ужгорода.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 червня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів