"Зелений" тариф для домашніх сонячних панелей можуть скоротити втричі?

"Зелений" тариф для домашніх сонячних панелей можуть скоротити втричі?
Проект регуляторного акта передбачає також зниження в три рази ставки «зеленого» тарифу для вітрових станцій і сонячно-вітрових станцій комбінованого типу.

 

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), пропонує з 2025 року встановити "зелений" тариф для нових домашніх сонячних станцій, установлених на дахах і фасадах, в три рази нижче нині чинного, інформує УНІАН.

Відповідний проект постанови опублікований на сайті НКРЕКП. Так, регулятор планує встановити "зелений" тариф для домашніх сонячних станцій потужністю до 50 кВт, встановлених на дахах і фасадах капітальних споруд, введених в експлуатацію протягом 2019 року, на рівні 540,79 гривні за кВт-год (без ПДВ), що зараз відповідає рівню 18 євроцентів за кВт-год. При введенні в експлуатацію в період з 2020 року по 2024 рік "зелений" тариф становитиме 486 гривень кВт-год (без ПДВ), тобто 16 євроцентів за кВт-год. Домашні сонячні станції потужністю до 50 кВт, введені в експлуатацію з 2025 року, будуть продавати в мережу електроенергію за тарифом 157,26 гривні кВт-год (без ПДВ), тобто трохи понад 5 євроцентів за кВт-год, що більш ніж в три рази менше від поточного "зеленого" тарифу.

Також проектом постанови передбачається зниження ставки "зеленого" тарифу для нових вітрових електростанцій (ВЕС) та сонячно-вітрових станцій комбінованого типу в три рази – до рівня 3,3 і 3,8 євроцентів за кВт-год, відповідно. Термін дії постанови та всіх його положень – до 1 січня 2030 року. Остаточне рішення щодо прийняття документа буде прийнято на засіданні комісії 27 червня.

  Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

26 червня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів