Ужгород бере участь у Форумі місцевого розвитку. Чим ділимося, що переймаємо?

Ужгород бере участь у Форумі місцевого розвитку. Чим ділимося, що переймаємо?
Заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак бере участь у IV Форумі місцевого розвитку, що триває у Трускавці. Понад 400 гостей з України та з-за кордону протягом трьох днів дискутують тут про розвиток Карпат через призму євроатлантичної інтеграції, кращих практик партнерства у різних сферах задля розвитку Карпат та дискусій на тему спроможності сектору економіки на карпатських територіях.

 

Карпатський прорив: партнерство задля розвитку – провідна ідея форуму, спрямована на об'єднання зусиль Карпатського регіону, центральних і місцевих органів влади задля отримання пілотної програми підтримки Українських Карпат у фінансовій перспективі Європейського Союзу 2021-2027 років, кажуть організатори – Львівська обласна рада, Асоціація ЄВРОРЕГІОН «КАРПАТИ – УКРАЇНА», Асоціація Місцевих Рад «Ради Львівщини».

У перший день форуму учасники дискутували про розвиток українських регіонів крізь призму євроатлантичної інтеграції, другого дня темою був Карпатський прорив, сьогодні ж говоритимуть про співпрацю задля розвитку Карпат.

Заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак, зокрема, був одним із спікерів учорашньої панельної дискусії "Транскордонна співпраця як інструмент покращення безпеки українсько-польського прикодоння".

Олександр Павлович презентував спільний проект «Підвищення рівня доступу до медичних послуг у містах Кросно та Ужгород» як один із прикладів міжмуніципальної співпраці у сфері безпеки. Цей пріоритет Програми включає запобігання надзвичайним ситуаціям, протидію злочинності та охорону здоров'я. Тому, зазначив Олександр Білак, цей проект є одним із факторів не лише покращення медичної допомоги, доступності до медичних послуг, а й загалом зменшує ризики захворюваності у прикордонних регіонах. 

Нагадаємо, реалізація ґрантового проекту дозволить покращити надання медичної допомоги ужгородцям, а завдяки обміну досвідом буде проведено порівняльний аналіз у цих сферах в Ужгороді та Кросно. Семінари з медичної освіти та надання першої допомоги проводитимуться в школах і в Кросно, і в Ужгороді. Також упродовж цього року в усіх ужгородських навчальних та дошкільних закладах облаштують медичні кабінети, формуватимуть електронні картки з подальшим підключенням даних до медичного порталу. В усіх ужгородських школах учням проведуть обстеження зору, слуху, на наявність серцево-судинних захворювань шляхом проведення кардіоваскулярних тестів з оглядом кардіолога та ЕКГ за потреби, проведуть і прік-тести на наявність алергії. Школам Кросно придбають обладнання для надання першої допомоги.

Сьогодні Олександр Білак виступить із доповіддю на панельній дискусії "Ефективне управління для економічного розвитку громад". Учасники дискутуватимуть про кращі практики взаємодіїдля підвищення рівня конкурентоспроможності місцевих громад.

Джерело: Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

27 червня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів