Цікаво знати: найпоширеніші помилки у користуванні кремом від сонця

Цікаво знати: найпоширеніші помилки у користуванні кремом від сонця
Зберігайте, щоб не загубити.

 

Помилка № 1 — не читати інформацію на етикетці крему

Для захисту шкіри від сонця недостатньо просто купити будь-який крем з таким ефектом. Його потрібно правильно вибрати. Рекомендуємо звертати увагу на наступну інформацію від виробника:

  • SPF. Абревіатура SPF на кремі розшифровується як «сонцезахисний фактор». Поряд з буквами ставиться число, зазвичай, від 4 до 50. Чим це число більше, тим більший і захист. Наприклад, крем з SPF 10 підходить тим, хто довго перебуває на сонці. А засіб з SPF 40 потрібно застосовувати для засмагання на пляжі. Якщо ви користуєтеся косметикою з SPF, то пам'ятайте, що показники SPF на різних засобах не поєднуються один з одним. Завдавши зволожуючий крем з SPF 10, а поверх нього — тон з SPF 15, ви отримаєте захист SPF 15, а не 25.
  • Тип фільтра. До складу кремів з SPF входять хімічні або фізичні УФ-фільтри. Хімічні, такі як авобензон і бензофенони, які поглинають випромінювання. Такий засіб наносять за пів години до виходу на вулицю, а діє він лише дві години. Такі креми бувають водостійкими. Фізичні фільтри — діоксид титану, оксид цинку і інші — відображають промені подібно екрану. Кошти з ними рідше викликають алергію, але і у них є свої недоліки. Вони можуть сушити шкіру, залишати білясті сліди після нанесення.
  • Вид променів. На упаковці крему повинно бути написано, від яких типів променів він захистить. Рекомендуємо вибирати такі, які перешкоджають дії і UVA- і UVB-променів.

Помилка № 2 — не враховувати УФ-індекс

Те, як інтенсивно потрібно захищати шкіру від сонця, передусім, залежить від місця вашого перебування. Рівень ультрафіолету скрізь різний, і не завжди він залежить від яскравості світла. Перевірити це можна на сайтах, які публікують показники УФ-індексу. Якщо у вашому місті рівень ультрафіолету не перевищує шести балів, то в сонцезахисному кремі немає гострої необхідності.

Ви відправляєтеся в іншу країну? Пам'ятайте, що найбільш безпечне сонце світить в Німеччині, Франції і Канаді. Перебуваючи в цих місцях, крем з SPF можна використовувати по мінімуму, у найбільш сонячний період. І пам'ятайте, що невелика кількість сонця необхідна шкірі, щоб синтезувати важливий вітамін D. А ось в Японії та Австралії без хорошого захисту не обійтися. Ще сонячна погода — в Бразилії, на Шрі-Ланці, на Кубі, у В'єтнамі. Показники УФ-індексу в різних країнах світу можна також знайти на офіційному сайті ВООЗ.

Помилка № 3 — взагалі не користуватися кремом

Багато людей взагалі відмовляються від кремів, пояснюючи це різними причинами. Ось найпоширеніші.

  1. "У мене темна/вже засмагла шкіра". Велика помилка — не ховати від сонця темну шкіру. Вона так само, як і світла, потребує захисту.
  2. "Я перебуваю в приміщенні". Не сподівайтеся на те, що від сонця може захистити віконне скло. Крем з SPF потрібно застосовувати навіть у приміщенні.
  3. "Замість крему буду використовувати рослинну олію". Не можна використовувати в якості захисту від променів натуральні масла. Деякі з них відновлюють шкіру після засмаги, однак від прямого впливу променів ніяк не захищають.
  4. "Не хочу мазатися зайвою хімією". Дійсно, склад промислових засобів, навіть найдорожчих, не відрізняється натуральністю. Але якщо користуватися ними помірно, то шкоди для здоров'я не буде. Однак для алергіків, людей з чутливою шкірою і просто прихильників всього натурального ми можемо порекомендувати інші способи захисту. Щоб знизити шкоду від впливу променів без застосування кремів, згадайте хитрощі аристократів минулих століть: носити широкополі капелюхи або спеціальні парасольки.

Також можна придбати легкий одяг з довгим рукавом і перенести прогулянки на ранок або вечір. Для відпочинку на пляжі вибирайте закриті купальні костюми — вони є і дитячі, і дорослі. І, до речі, світлий відтінок шкіри знову в моді!

Помилка № 4 — вважати крем «чарівною паличкою»

Засіб з SPF не слід сприймати як панацею. Навіть завдавши його на шкіру, не перебувайте на сонці тривалий час і не дозволяйте цього робити дітям. Це не безпечно. Після двох годин активного перебування на сонці засіб потрібно нанести повторно — це знають багато. Але при цьому забувають, що спочатку потрібно очистити шкіру від піску і пилу.

Помилка № 5 — ставитися до крему легковажно

Зазвичай про крем згадують за 5 хвилин до виходу на пляж. І в сумку летить перша-ліпша пляшечка, здебільшого — торішня. А коли ви вперше ступаєте по піску і бачите зовсім близько ваблячі хвилі, то думки про крем і зовсім вилітають з голови, і він залишається самотньо лежати на дні сумки. Якщо про нього і згадають через декілька годин, то максимум — намажуть ніс і плечі. Зрозуміло, це неправильно.

Звертайте увагу на термін придатності засобу та його консистенцію: вона повинна бути однорідною. Не потрібно економити на косметиці — засіб повинен рівномірно покривати обличчя і шию, за винятком шкіри навколо очей. В цьому плані крем краще, ніж спрей. Для губ застосовуйте сонцезахисні бальзами.

Сонце є причиною №1 такого серйозного захворювання, як рак шкіри. І кожен сонячний опік, навіть просто червоні плечі, збільшує ризик отримати цю недугу. Крім того, обгоряти завжди неприємно, особливо на відпочинку.

Ukr.Media

 

29 червня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів