Закарпатські фехтувальники в складі збірних до континентальних медалей не дійшли

Закарпатські фехтувальники в складі збірних до континентальних медалей не дійшли
Нещодавно у німецькому Дюссельдорфі завершився чемпіонат Європи-2019 з фехтування.

 

Приємно, що в складі командних збірних виступали й представники Срібної Землі – рапіристка Аліна Рапинець та досвідчений шпажист Анатолій Герей.

Збірна з фехтування на рапірах у складі Катерини Ченцової, Олександри Сенюти, закарпатки Аліни Рапинець і Анни Тараненко в 1/8 фіналу виграли у Великобританії (40:37), але далі поступилися першому номеру посіву – Франції (45:34).

У поєдинках за 5-8 місця українки програли два бої поспіль – із Угорщиною (30:44) і Іспанією (29:45). Таким чином Рапинець, Тараненко, Сенюта і Ченцова стали восьмими.

А ось українська команда шпажистів у складі Богдана Нікішина, Романа Свичкаря, нашого Анатолія Герея та Ігоря Рейзліна в своїй стартовій зустрічі двома уколами поступилися Данії (38:40) і після цього могли лише претендувати  на 9-16 позиції.

Після поразки від Данії українці перемогли Фінляндію (45:23) і Францію (45:37), а в бою за 9-те місце програли Нідерландам (33:45) й у підсумку посіли командне 10-те місце.

В особистих змаганнях Анатолій Герей не виступав, а кращим серед українців в індивідуальних звитягах став Богдан Нікішин, який в 1/4 поступився майбутньому чемпіону Європи ізраїльському фехтувальнику Ювалю Фрейліху.

В особистих змаганнях рапіристок Аліна Рапінець склала зброю після групового раунду. Слідом за нею з боротьби вибула Катерина Ченцова, яка зазнала поразки в 1/32 фіналу в бою з туркенею Ірем Карамете (14:15). Анна Тараненко і Олександра Сенюта, у свою чергу, зуміли пройти в 1/16 турнірної таблиці. На цьому етапі Тараненко двома уколами програла француженці Солен Бутрує (13:15), а Сенюта не впоралася з росіянкою Ларисою Коробейніковою (3:15). Таким чином Анна і Олександра закінчили виступ на 18-му і 26-му місцях відповідно. Наша А. Рапинець посіла 46-те місце.

 

 

Шпага, чоловіки (командні)

Рапіра, жінки (командні):

1. Росія

2. Данія

3. Угорщина

10. Україна

1. Росія

2. Франція

3. Італія

8. Україна

Семен МИХАЙЛИК

 uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

02 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів