Закарпатські правоохоронці затримали іноземців, які переплавляли через кордон нелегалів

Закарпатські правоохоронці затримали іноземців, які переплавляли через кордон нелегалів
Слідчим суддею Ужгородського міськрайонного суду задоволено клопотання слідчого  погоджене процесуальним прокурором та взято під варту двох іноземців, яких затримали на Ужгородщині при спробі незаконного переправлення через державний кордон України громадянина Туреччини.

 

При цьому, також судом обрано альтернативну міру запобіжного заходу – заставу, розмір якої одному з підозрюваних склав 134 тис грн, іншому - близько 144 тис грн. Двоє підозрюваних – громадяни Туреччини та Азербайджану, наразі тимчасово проживають на території Закарпаття. Один з них є студентом місцевого ВНЗ, інший – тимчасово проживає та працює на території Ужгородщини. Наразі встановлено, що підозрювані організували систематичну доставку нелегальних мігрантів до Закарпаття для їх подальшого незаконного переправлення до країн Європи.

У ході проведених обшуків, у одного з підозрюваних виявлено та вилучено 1000 дол США та 500 Євро, які нелегальний мігрант сплатив їм за його переправку до ЄС.

За погодження процесуального прокурора, слідчими Ужгородського відділу поліції повідомлено іноземцям про підозру у вчинені злочину передбаченого ч.2 ст.332 КК України (сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України порадами, вказівками, вчинене щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб).

Наразі триває подальше досудове розслідування, яке здійснюють слідчі Ужгородського РВП ГУНП в Закарпатській області. Ужгородська місцева прокуратура забезпечує процесуальний контроль за ходом слідства.

 

Джерело: прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

03 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів