Скеровано до суду справу учасників злочинного угрупованя, які займалися крадіжками та грабіжами в Закарпатті

Скеровано до суду справу учасників злочинного угрупованя, які займалися крадіжками та грабіжами в Закарпатті
В ході проведеного досудового розслідування встановлено, що 37-річний організатор залучив до своєї злочинної діяльності двох знайомих. Організатор чітко координував дії членів організованої групи, підбирав місця зустрічей, маршрути їх пересування, спостерігав за обстановкою в місцевості, забезпечував та вказував на шляхи підходу і відходу з місця злочину, тощо.

 

Як задокументовано правоохоронцями, у період з жовтня 2018 по березень 2019 року злочинці скоїли більше 10 крадіжок із приватних будинків та автомобілів на території області.

Викрадали речі побутового вжитку, побутову техніку, велосипеди, мобільні телефони, банківські картки, дитячі речі, які, в подальшому, або ділили між собою, або продавали. Збутом викраденого та поділом «заробленого» також займався безпосередньо організатор злочинної групи.

Дії зловмисників кваліфіковані за ч.5 ст.185, ч.5 ст.186 КК України (крадіжка та грабіж, вчинені організованою групою).

Наразі, за клопотанням процесуального прокурора, підозрювані утримуються під вартою. Також, як альтернативу, суддею визначено можливість внесення ними застави, розміри якої коливаються від понад 96 тис грн до майже 154 тис грн.

Джерело:прес-служба прокуратури в Закарпатській області

 

 

03 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів