У гандбольної команди „Карпати-УжНУ” новий тренер та спонсор

14 грудня в Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція керівників закарпатської гандбольної команди „Карпати-УжНУ” з нагоди укладення клубом угод з новим тренером та меценатом.

 

Прес-секретар клубу Юрій Ляхович представив нового тренера команди—Леоніда Євтушенка, заслуженого тренера України з 30-річним стажем, фахівця міжнародного рівня. Леонід Євтушенко тренував юніорські збірні СРСР та України, працював другим тренером молодіжної збірної України, а у 1997 році очолив національну збірну, яка у 2000 році стала срібним призером Чемпіонату Європи. У 2001 році команда "Мотор" Запоріжжя --чемпіон України та володар Кубку Володарів Кубків європейських кран, у жовтні цього ж року його вихованки посіли II-ге місце у Суперкубку Європи. У 2002 році Леонід Євтушенко ще раз виграв Суперкубок Європи, але вже тренуючи жіночу команду Македонії.
Пропозиція клубу, як зазначив Леонід Євтушенко, була саме на часі. Останні два роки тренер віддався більше науковій діяльності—викладав як доцент на кафедрі спортивних ігор Національного університету фізичного виховання і спорту, але тренерська робота ближче до душі, зізнався він. Тим більше, що теоретичними знаннями тренер зможе поділитися і в Ужгороді, де окрім підготовки жіночої гандбольної команди, читатиме окремі лекції в УжНУ. "Я вже трохи познайомився з командою за три дні моєї роботи, кількох гравців я знаю ще юніорських збірних,-- поділився першими враженнями тренер,-- дівчата перспективні, але їх час ще не прийшов". Тим не менше тренер не відкидає, що команда здатна завойовувати призові місця вже цього сезону. Дівчата незабаром зможуть показати свою гру під новим керівництвом: 23-24 грудня в Ужгороді відбудуться ігри суперліги Чемпіонату України з гандболу, де закарпатки гратимуть із срібним призером чемпіонату України командою "Галичанка".
"Ми покладаємо великі надії на нового тренера—живу легенду українського гандболу,-- підкреслив віце-президент клубу, ректор УжНУ Микола Вегеш.—Команда була створена майже "з нуля" і гравці тільки вступають у великий спорт.
Позитивно завершується цей рік для молодої команди і у фінансовому плані: "Інексбанк", зокрема директор Закарпатської філії Іван Хвуст, вирішили підтримати наших гандболісток і уклали угоду про співпрацю. До цього часу банк був відомий спонсорством футбольної команди "Чорноморець", але "закарпатський гандбол,—переконаний Іван Хвуст, --має не менші перспективи". Так само обласна влада звернула більше уваги на молодих спортсменів: цього місяця створено відділ гандболу при обласній школі вищої спортивної майстерності, що передбачає стабільне фінансування команди "Карпати-УжНУ".

 

15 грудня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів