Закарпатці, а ви знаєте цікаві факти про ліс?

Закарпатці, а ви знаєте цікаві факти про ліс?
Хто, як не закарпатці, повинні любити ліс і знати цікаві факти про нього.

 

- Загальна площа лісів на Землі становить 38 мільйонів квадратних кілометрів, або близько однієї третини всієї суші.

- 111 метрів – висота найвищого дерева в світі. Це секвоя вічнозелена, яка росте в американському штаті Каліфорнія.

- Сумарний вміст зв’язаного вуглецю в лісових масивах планети оцінюється в 650 мільярдів тонн. Це набагато більша кількість вуглецю, ніж та, яка міститься в атмосфері Землі.

- 82% всіх вирубуваних у світі лісів відновлюються природним шляхом або за участю людини.

- Незважаючи на поширену думку про багатство звуків тропічного лісу, вдень в цьому місці панує майже мертва тиша. Тільки раптовий постріл або викрик можуть викликати різноманітні крики численних птахів, мавп та інших тварин.

- З цінної породи деревини одного Махагонієвого (червоного) дерева можна виготовити кілька одиниць меблів, вартістю 1 млн. доларів. Так само з махагони виготовляють музичні інструменти. Не дивно, що таких дерев стає все менше і менше, а музикантів – все більше і більше.

- Для виготовлення одного аркуша паперу формату А4 потрібно від 13 до 21 грама якісної деревини, а для виготовлення однієї книги – близько 5 кілограмів древестного сировини.

- Тільки для виробництва паперу у світі щорічно вирубується більше 125 мільйонів дерев. А скільки нікому не потрібних рекламних газет і листівок валяється по під’їздах, в мусорних баках і просто на вулицях наших міст – і підрахувати неможливо!

- В Європі щорічно використовується не менше 31 мільйони тонн паперу і пакувального картону.

Джерело: ЗОУЛМГ

 

04 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів