Чи допоможе європарламентар Закарпаттю у вирішенні питання аеропорту та черг на кордоні?

Чи допоможе європарламентар Закарпаттю у вирішенні питання аеропорту та черг на кордоні?
Просили про це європейського представника сьогодні в Закарпатській обласній раді.

 

 Сьогодні, 12 липня цього року, голова обласної ради Михайло Рівіс провів зустріч із депутатом Європейського парламенту від Словаччини Іваном Штефанєцем.

 У перемовинах головні меседжи М. Рівіса полягали у підтримці важливих для Закарпаття проектів розвитку. Один із них стосувався Міжнародного аеропорту «Ужгород». Для забезпечення його належного функціонування, як наголосив М. Рівіс, необхідно підписати Угоду між Урядом Словацької Республіки та Кабінетом Міністрів України про визначення умов використання частини повітряного простору Словаччини з наданням аеронавігаційних послуг аеропорту «Ужгород». Відновлення його діяльності і владі краю, і депутатському корпусу облради далося нелегко. Тож очільник облради просив сприяння у цьому питанні. Без такої угоди авіакомпанії не можуть здійснювати інструментальні польоти. Сьогодні вони виконуються виключно «за візуальними» правилами. Тим більше, що у ході візиту в Словаччину голови Уряду України під час зустрічі із Прем’єр-мiнiстром СР було підписано Декларацію про наміри укласти цю важливу для Закарпаття угоду. Адже аеропорт «Ужгород» планується розвивати як вантажний хаб. Однак донині далі намірів питання не просунулося.

В іншому меседжі йшлося про величезні черги на КПП «Ужгород - Вишнє Нємецке» з боку Словаччини, що негативно впливає на притік туристів у Словаччину та інвесторів – в Україну. А тому М. Рівіс закликав європарламентаря сприяти удосконаленню роботи діючого КПП та будівництву нового, можливо на стику із пунктом пропуску «Чоп» на державному кордоні України з Угорщиною. Такі напрацювання Закарпаття має. Кошицький край зацікавлений у такому проекті, що було обговорено в ході проведення  Дня українсько-словацького добросусідства у травні цього року.

Іван Штефанєц вдруге обраний депутатом до Європарламенту, тож детально розповів про діяльність цієї шанованої європейської інституції. Наголосив, що позиція стосовно України та ініціатив її розвитку і входження в єврородину там незмінні. З порушених питань  щодо Закарпаття, поважний гість пообіцяв знайти консенсусні рішення.

 

12 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів