Запроваджено візовий режим з Румунією

З 16 липня для громадян України починає діяти візовий режим з Румунією.

 

Необхідність такого кроку Бухарест поясню? вимогами ?вросоюзу, до якого вона прагне долучитися 2007 року.

Як зазначають оглядачі, зусилля Ки?ва домогтися так званого польського варіанту, який би передбачав безкоштовні візи і відтермінування їхнього запровадження, не знайшло підтримки румунського керівництва.

Як переда? наш кореспондент з Бухареста Васил? Каптару, запровадження візового режиму Румуні?ю означатиме зменшення числа українських туристів.

Васил? Каптару: Візовий режим також буде перепоною на шляху бізнесу між двома країнами, які і так не можуть пишатися інтенсивними двосторонніми зв'язками. Це також ускладнить перетин кордону для мешканців прикордонних областей, які відтепер потребуватимуть візи.

Як легко буде отримати візи?

Васил? Каптару: Міністерство закордонних справ Румунії запевня?, що бюрократичних проблем не буде і візи видаватимуть досить швидко - за два-три дні. На сьогодні візи можна отримати в посольстві у Ки?ві, в консульствах у Чернівцях і Одесі. Румунські власті планують відктрити консульке бюро в Ужгороді. ?ншою перепоною буде вартість візи, яка становитиме понад 30 доларів.

Наш чернівецький кореспондент Богдан Онуфрик каже, що відтепер для в'їзду в Румунію українські громадяни повинні мати з собою 100 ?вро на кожен день перебування в країні.

Богдан Онуфрик: Мешканці кількох прикордонних районів Чернівецької області зможуть один раз перетнути кордон безкоштовно, однак їм все рівно доведется сплатити консульський збір і документально підтвердити мету поїздки, тобто подавати до консульського відділу запрошення з Румунії. Не отримали пільг і етнічні румуни, які проживають в Буковині.

 

16 липня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. 2004-07-16 / 18:28:00

    Слухайте, де ви стільки своїх кореспондентів понабирали?