ТОП порад користування маскою для волосся

ТОП порад користування маскою для волосся
Зберігайте, щоб не загубити.

 

Правило 1 — Все добре в міру

Яку кількість маски для волосся вважати достатньою? Виробник в інструкції з використання зазвичай радить наносити невелику кількість маски, але скільки це в грамах? Довжина і густота волосся у всіх різна, тому дівчата інтерпретують пораду на свій розсуд. Багато хто керується принципом «каші маслом не зіпсуєш» і наносять продукт щедро, від душі, сподіваючись, що локонам сподобається подібна турбота.

На перший погляд, усе логічно: шевелюра отримає збільшену порцію корисних речовин. Це особливо актуально в літню спеку і взимку, коли доводиться багато часу проводити в приміщеннях з сухим через опалення повітрям. Є думка, що зайве змиється, а потрібне — вбереться, так що скупитися при нанесенні маски не варто.

Насправді все інакше: виявляється, волосся можна «перегодувати». Від зайвої вологи або харчування воно стає важкими, сальним, втрачає блиск, пошкоджується його структура. Для прикладу підійде порівняння з мотузкою: якщо вона один раз намокне, а потім висохне, то нічого страшного не станеться. Але якщо вона завжди буде трохи волога, то через певний час використання її покоробить, волокна почнуть рватися і річ прийде в непридатний стан.

А тепер найголовніше — як дізнатися, скільки ж маски потрібно на одне використання? Цю кількість доведеться обчислювати дослідним шляхом, але нічого складного тут немає. Засіб розгладжує і розплутує пасма, отже, слід орієнтуватися на досягнення цієї мети. Спочатку потрібно розподілити по всій шевелюрі одну маленьку порцію, а якщо волосся погано розплутується, то додати ще трохи.

Що стосується частоти застосування, то тут теж все індивідуально. Вважається, що маски слід наносити 1-2 рази на тиждень, але це не догма, а чергова абстрактна цифра від виробника. Хтось миє голову вранці та ввечері, а хтось раз на три дні — і ніяк інакше. Професіонали із світу стилістів-перукарів стверджують, що для нормального волосся, не пошкодженого постійними завивками і фарбуванням, цілком достатньо чергування за схемою: три миття з бальзамом, одне — з маскою.

Використовувати ці речі одночасно не варто: функції вони виконують приблизно однакові, різниця лише в тому, що в масці концентрація корисних речовин вища.

Правило 2 — Не поспішати

Щоб маска принесла користь волоссю, необхідно трохи почекати після її нанесення

Маски не люблять поспіху. Так, різні продукти можуть відрізнятися часом нанесення, але 30-секундних не буває. Навіть якщо вдалося знайти таке диво, то майте на увазі — скоріше за все це маркетингова хитрість, а в складі присутні силікони, які за пів хвилини розгладять пасма і зроблять їх блискучими. Ось тільки з цим завданням впорається будь незмивний спрей, а від маски хотілося б отримати користь.

По-справжньому корисні засоби залишають для впливу мінімум на три хвилини, а краще — на всі десять. При цьому волосся треба хоча б віджати руками, а в ідеалі злегка підсушити рушником. Робиться це з тих міркувань, що вода розбавляє продукт, роблячи його менш ефективним.

Правило 3 — Самодіяльність ні до чого

 

Не намагайтеся поліпшувати склад маски. Деякі особливо завзяті дівчата прагнуть модернізувати маску або якось підсилити ефект. З цією метою в продукт додаються всілякі олії жожоба, розчини вітамінів та інші корисності.

Робити цього не варто з двох причин. По-перше, виробник, складаючи формулу, врахував взаємодію всіх компонентів. Готовий продукт вже збалансований і принесе максимальну користь сам, без добавок. Олії і вітаміни, безумовно, гарні, але краще з ними змішати звичайну домашню маску, добре, що знайти рецепт зараз не проблема.

По-друге, речовини у складі магазинного продукту можуть вступити в хімічну реакцію з тими, які потрапили до нього пізніше, і що вийде в результаті, навряд чи хто-небудь може припустити. До водневої бомби справа, звичайно, не дійде, але як знати, чи не знизить порція ефірної олії ефективність якогось унікального компонента?

Інша популярна ідея — утеплювати голову під час впливу косметичного засобу. Якщо це рекомендовано виробником, тоді питань немає, однак більшість подібних доглядових продуктів чудово справляються зі своєю роботою без тюрбана з рушника.

Правило 4 — Засіб потрібно змивати

Змивайте маску для волосся після застосування дуже ретельно. Це виглядає як рада Капітана Очевидність, але насправді у змивання є своя хитрість. Річ у тому, що маски швидко не здаються і часом створюється відчуття, що повністю видалити їх взагалі неможливо. Деякі навіть кидають намір позбутися «мильності» і вимикають душ, так і не промивши волосся до кінця.

Це неправильно, бо залишки продукту обтяжують волосся, роблять його тьмяним, неохайним — приблизно так само почувають себе руки, вимиті просто водою без мила. Щоб видалити маску без залишку, треба знати один секрет: для цієї мети потрібна прохолодна вода. Річ у тому, що гаряча більш лужна, тому в ній все дуже добре милиться, але погано змивається.

Правило 5 — Відкласти фен

Можна користуватися феном після застосування маски для волосся? Ще одна банальна порада, але нею багато нехтує. А дарма, адже гаряча сушка за кілька хвилин нівелює всю ту користь, яку принесла маска. Користуватися холодним режимом можна, але на швидкість процесу це вплине мало, то краще дати волоссю висохнути природним шляхом. В цей час можна випити чаю, попрасувати блузку або зайнятися іншою корисною діяльністю.

Тим, в чиєму житті часто трапляються аврали і зовсім відмовитися від фену не можна, доведеться придбати засоби термозахисту, інакше немає сенсу псувати цінний продукт і витрачати час на його застосування.

Маска — відмінний засіб для догляду за волоссям, звичайно, за умови, що це якісна продукція від перевіреного виробника. Правильно підібрана косметика забезпечує локонам належну турботу, а знання наведених вище рекомендацій допоможе витягти з неї максимальну користь.

Джерело: Укр Медіа

 

25 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів