В Ужгороді відбудеться міжнародний фестиваль із водних видів спорту

В Ужгороді відбудеться міжнародний фестиваль із водних видів спорту
На прес-коференції в прес-центрі ОДА сьогодні, 1 серпня, про мету заходу розповів Роберт Левицький, голова федерації водних видів спорту Закарпаття. Ідеться про популяризацію здорового способу життя, водних видів спорту серед населення; зміцнення добросусідських стосунків серед країн Карпатського єврорегіону; демонстрацію спортивно-рекреаційно-туристичних можливостей області; проведення в рамках фестивалю чемпіонату України з плавання в категорії «Мастерс» та Кубка Карпатського єврорегіону з водного поло серед ветеранів.

 

У нашому краї такий захід проводять уже вдруге. Цьогоріч його організаторами й партнерами виступили Міністерство молоді і спорту України, Федерація плавання України, Закарпатська обласна державна адміністрація, Закарпатська обласна рада, Ужгородська міська рада, Федерація водних видів спорту Закарпаття. 

Як зазначив головний суддя змагань Сергій Пилип, це буде потужний фестиваль, аналогів якого принаймні в Західній Україні немає. Учасниками в ньому стануть кількасот осіб. Крім власне змагань, заплановано семінар арбітрів із плавання, різні івенти, батл. Родзинкою заходу стане приїзд чемпіона й рекордсмена світу з плавання Михайла Романчука, учасника чотирьох Олімпійських ігор Дениса Силантьєва, віце-президента LEN, президента Федерації плавання України Андрія Власкова тощо. 

Ісрафіл Василькін, старший тренер збірної Закарпатської області з водного поло, зауважив, що у світі подібні заходи збирають неймовірно велику кількість людей. Скажімо, на чемпіонаті світу лише плавців з’їжджається до 10 тисяч осіб! Ветеранська ж складова у фестивалі покликана популяризувати плавання й водне поло серед населення, зокрема, серед молоді. Потреба в такій промоції надважлива. Адже, скажімо, у США, сусідній Угорщині є кількасот басейнів міжнародного класу, тоді як в Україні поки не побудували жодного.

Своєю чергою, Ернест Самсончик, голова Закарпатської молодіжної ради, зауважив: фестиваль важливий для залучення туристів в область. І, до прикладу, як Кошіце відоме своїм марафоном, так Ужгород може стати ще популярнішим завдяки фестивалю з водних видів. 

Цей захід відбудеться  13 – 15 вересня в аквакомплексі «Європа» (с. Соломоново Ужгородського району). Офіційне відкриття заходу: о 15.00 14 вересня (у суботу).

Прес-служба Закарпатської ОДА

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

01 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів