«Не кури фейки»: cловаки розпочали кампанію проти контрабандних цигарок із Закарпаття

«Не кури фейки»: cловаки розпочали кампанію проти контрабандних цигарок із Закарпаття
«Не кури фейки»: Проект під такою назвою ініцювали у сусідній Словаччині, яка потерпає від засилля контрабанди цигарок з України.

 

Правоохоронці фіксують значний ріст нелегально ввезених цигарок з нашої країни за минулі 5 років.  У 2014 році на ринку країни Фінансова служба фіксувала до 1% цигарок незаконно ввезених з України, то цьогоріч показник зріс до 6%, а у Східній Словаччині – кожна третя придбана пачка цигарок контрабандна, – пише Varosh.

Управління фінансової служби за перше півріччя виявили на українсько-словацькому кордоні 826 випадків контрабанди тютюнової продукції з України – загалом незаконно ввезено 2,17 млн. штук цигарок.

Втім, у службі зазначають, що українські контрабандисти везуть їх, як правило, не для словацького ринку, а в Німеччину та Англію, де ціна на продукцію є набагато вищою. Словацькі правоохоронцічи не щотижня діляться світлинами, яким оригінальним способом наші співвітчизники перевозять контрабанду.

Photo5339390694441200405

Реакцією суспільства в підтримку словацького виробника та боротьби з продажем контрабандних цигарок став рух «Не кури фейки». Для цього створили платформу www.nekurfejky.sk, де описуються факти контрабанди, шкоду, яку завдає нелегальна продукція для словацької економіки та надаються контакти «телефону довіри» Кримінального уряду фінансової справи тим, хто хоче повідомити про факти контрабанди цигарок в Словаччину.

Varosh, за матеріалами словацьких ЗМІ. Фото: Фінансова справа

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

02 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів