У Закарпатській ОДА обговорили розвиток лісової галузі: головні тези

У Закарпатській ОДА обговорили розвиток лісової галузі: головні тези
Керівник області Ігор Бондаренко ініціював обговорення питання розвитку лісової галузі Закарпаття з екологами, громадськими активістами та науковцями. Зустріч, участь у якій взяли також начальники обласних управлінь Національної поліції, СБУ та Патрульної поліції, відбулася в понеділок, 5 серпня, в Малому залі облдержадміністрації.

 

– Лісове господарство – ключова бюджетоутворююча галузь Закарпаття, в якій задіяні десятки тисяч людей, – наголосив І.Бондаренко. – А Карпати – природне багатство не тільки нашої області чи України, але й усієї Європи. Водночас стільки скарг і претензій, як до ведення лісового господарства, не має жодна інша галузь Закарпаття. Це і незаконні рубки, і неефективне господарювання, і корупція, і відвертий кримінал… Хочу сказати чітко, що підхід до розвитку лісової галузі в області має бути змінений. І я закликаю екологів, науковців, громадських активістів, небайдужих громадян допомогти облдержадміністрації навести тут лад своїми конкретними пропозиціями. Для цього, власне, й була організована сьогоднішня зустріч.

Далі відбулася жвава і продуктивна дискусія, в ході якої з вуст багатьох людей прозвучало, що причиною незадовільного стану лісів є відсутність господарницького підходу з боку нинішнього керівника Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерія Мурги. Активісти висловили бажання запросити його на наступну зустріч для своєрідного звіту в роботі. Керівники силових структур області запевнили учасників заходу, що в межах своєї компетенції максимально сприятимуть розкриттю злочинів у лісовій сфері та відкриті до спілкування з громадським активом.

«Є порозуміння і ми чекаємо на вашу підтримку», – підвів підсумки зустрічі Ігор Бондаренко. І доручив створити робочу групу, до складу якої необхідно запросити, крім учасників сьогоднішнього заходу, представників Карпатського біосферного заповідника, керівництво Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства та представників засобів масової інформації. Засідання робочої групи може відбутися вже наступного тижня.

 

Джерело: преса ОДА

 

05 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів