Чи полегшить життя закарпатським пенсіонерам упровадження системи «Е-пенсія»?

Чи полегшить життя закарпатським пенсіонерам упровадження системи «Е-пенсія»?
Нагадаємо, про запровадження в Україні системи «Е-пенсія» йшлося сьогодні на брифінгу за участі начальниці головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Анастасія Пентек.

 

Зі слів А. Пентек, в Україні наразі триває запровадження нового сучасного сервісу від Пенсійного фонду. Що дасть пенсіонерам упровадження системи «Е-пенсія»?

Насамперед ідеться про такі переваги:

- підвищення якості надання пенсійних послуг;

- спрощення взаємодії громадян із Пенсійним фондом України;

- зменшення витрат часу осіб, які звертаються за призначенням пенсії.

Також, зареєструвавшись на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України, пенсіонер, застрахована особа та страхувальник можуть отримати низку сервісів. Зокрема:

-         налаштування послуги безкоштовного СМС-інформування (зможе отримувати повідомлення про  призначення/перерахунок пенсії; сплату страхових внесків роботодавцем та страхового стажу особи тощо);

-         отримання довідок, достовірність яких підтверджується QR-кодом (про розмір сплачених внесків (форма ОК-5), витяг із реєстру застрахованих осіб, довідка про розмір пенсії);

-         отримання застрахованими особами через особистий кабінет інформації про страховий стаж та щомісячні відрахування єдиного соціального внеску роботодавцем;

-         через кабінет страхувальника можна отримати інформацію стосовно сплати єдиного соціального внеску, в тому числі щодо заборгованості підприємства з цього виду платежу, а також електронні «Довідки про трудовий та страховий стаж» працівників для розрахунку суми виплати за час тимчасової непрацездатності.

З огляду на все вище наведене, система таки дасть чимало зручностей пенсіонерам.  Головне – розібратися, у чому напевно допоможуть діти та онуки.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

21 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів