Рахівчани збирають підписи під петицією до Президента про збереження їхнього району

Рахівчани збирають підписи під петицією до Президента про збереження їхнього району
ПОотрібно зібрати 25 тисяч голосів. але є поки що тільки 519.

 

Електронна петиція "Про збереження Рахівського району Закарпатської області, як окремої адміністративно-територіальної одиниці" зареєстрована 7 серпня 2019 року на сайті Президента України в розділі "Петиції".

У петиції зазначено: 

"Шановний Володимире Олександровичу.

У зв’язку з реформою адміністративно-територіального устрою України відбудеться значне скорочення адміністративних одиниць.

Рахівський район Закарпатської області є найбільшим за площею (1900 кв. км.) районом України. Розташований у високогірній частині Карпат. Довжина району вздовж траси Мукачево-Рогатин складає 88,4 км, але відстань від найвіддаленіших населених пунктів до районного центру м. Рахів складає 50-55 км. Більшість жителів проживає в населених пунктах зі статусом «гірський». Частина цих населених пунктів не має доріг з твердим покриттям . Крім того всі автомобільні дороги району знаходяться в незадовільному стані. 

Район являється туристичною зоною з великою кількістю туристів, які часто потребують медичної допомоги. Також в районі розвинута лісопереробна та лісозаготівельна галузь господарства, які є чинниками підвищеної травмо небезпечності. Значна частина населених пунктів району віддалена від інших районних центрів на відстань більше, ніж 110 кілометрів. 

Ліквідація району та відповідно перевід всіх державних установ значно ускладнить надання медичних, соціальних та адміністративних послуг для населення району.

Просимо зберегти територію Рахівського району Закарпатської області, як окрему адміністративно-територіальну одиницю".

Проголосувати можна за посиланням , тож долучайтеся, якщо для вас питання - актуальне!

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

22 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів