Жінкам на замітку: правила зволоження шкіри

Жінкам на замітку: правила зволоження шкіри
Зберігайте, щоб не загубити.

 

Зволожуючі інгредієнти в косметиці

Зволожуючі засоби, які допомагають зберегти природну вологу у верхньому шарі клітин шкіри, герметизуючи її там, є одним з кращих способів позбавлення від сухості шкіри незалежно від типу шкіри. Всі вони містять один з цих або відразу кілька основних типів інгредієнтів:

  • Зволожувачі. Ці речовини допомагають залучити вологу до верхніх шарів шкіри. До них відносяться кераміди (цераміди), гліцерин, сорбіт, гіалуронова кислота і лецитин.
  • Оклюзійні компоненти. Ці інгредієнти (вазелін, силікони нового покоління, ланолін і натуральні масла), допомагають утримувати вологу в шкірі.
  • Емоленти, або пом'якшуючі засоби. В основному це олії, вода і емульгатори, які запобігають випаровуванню вологи. Їх формула легша і вони простіше наносяться, ніж оклюзійні засоби.

Як ми вже сказали, багато косметичних засобів для зволоження шкіри містять як пом'якшувальні, так і зволожуючі або оклюзійні інгредієнти. Так виробник може гарантувати швидкий і пролонгований ефект зволоження.

Вважається, що чим щільніший продукт, тим ефективніше він зволожує шкіру. Тому деякими з найбільш поширених і найменш дорогих інгредієнтів є вазелін і його рослинні альтернативи, а також рослинні олії (зокрема кокосова, оливкова, мигдальна, жожоба, ши). Вони найчастіше містяться в жирних кремах. Оскільки такі засоби не містять чи містять дуже мало води, їх краще всього використовувати, поки шкіра ще волога від умивання.

Так ви герметизуєте вологу.

Однак з появою таких компонентів, як гіалуронова кислота, екстракти водоростей і рослинні зволожуючі екстракти, зараз є ультралегкі формули (в основному сироватки, крем-гелі та креми-желе, сорбети) косметичних засобів, які краще і швидше зволожать шкіру. При цьому вони не створять жирну плівку на обличчі. Крім того, такі засоби будуть порятунком для володарів комбінованої і жирної шкіри, у яких залози і так виробляють досить багато природного масла.

Лосьйони, призначені для зволоження шкіри, містять воду та олії в різних пропорціях. У їх склад зазвичай входять зволожуючі і пом'якшуючі компоненти і можуть наноситися на шкіру протягом дня кілька разів.

Як правильно зволожувати шкіру обличчя

Обирайте зволожуючий засіб за типом шкіри

Не варто в гонитві за максимальним зволоженням шкіри обличчя вибирати максимально жирний або щільний крем. Ми вже описали вище, які інгредієнти входять до складу різних засобів. Підбирати їх варто за типом шкіри. Наприклад, для зволоження жирної, проблемної та комбінованої шкіри більше підходять засоби з легкою формулою і гідратуючими компонентами, такі як флюїди, сироватки, крем-гелі і навіть деякі олії (олія шипшини, сквалана або виноградних кісточок підійдуть — вони контролюють роботу сальних залоз).

Для зволоження нормальної і сухої шкіри потрібні навпаки більш щільні текстури з гідратуючими і оклюзивними компонентами, які герметизують вологу в шкірі. Шукайте у складах кераміди, гіалуронову кислоту або натуральні олії.

Перед покупкою будь-якого крему або зволожуючого засобу проконсультуйся зі своїм дерматологом або косметологом.

Не допускайте, щоб ванна посилювала сухість шкіри

По-перше, обмежте час прийому душу або ванни до 5-10 хвилин. Використовуйте теплу, а не гарячу воду, щоб не вимити всі природні масла з шкіри, тим самим порушивши її природний захисний шар.

Наносьте зволожуючий крем після вмивання

Сироватки, масла, креми і лосьйони не додають вологи шкірі. Їх робота полягає в затриманні природної вологи у вашій шкірі. Щоб заблокувати таку необхідну вологу у верхніх шарах, потрібно нанести зволожуючий крем протягом декількох хвилин після душу, ванни або звичайного вмивання.

Читайте етикетку

Креми є більш ефективними і менш дратівливими засобами, ніж лосьйони. Шукайте крем, який містить олію, зокрема оливкову, жожоба, масло ши, виноградних кісточок або шипшини. До інших інгредієнтів, які допомагають заспокоїти і зволожити суху шкіру, належать молочна кислота, гіалуронова кислота, диметикон, гліцерин, ланолін, мінеральна олива.

Олія для обличчя не зволожує шкіру

Олії можуть запечатувати вологу, але не можуть утримувати те, чого немає. Щоб ефективно включити олію для обличчя у свою б'юті-рутину, косметологи рекомендують спочатку зволожити обличчя кремом або сироваткою, а потім використовувати олію зверху.

Використовуйте спецзасоби

Раз або два рази на тиждень використовуйте зволожуючі маски. Вони можуть бути як домашніми, так і косметичними. В останньому випадку вибір у вас такий же широкий, як і у випадку з DIY-масками. На б'юті-ринку зараз є кремові, рідкі сплеш-маски, тканинні і навіть маски в стіках. Підбирати їх варто також залежно від типу і миттєвого стану шкіри. Маски зазвичай рекомендують використовувати 1-2 рази на тиждень.

Не використовуйте мило для умивання

Зараз є безліч м'яких і ніжних засобів для вмивання, які не містять мила, барвників та жорстких інгредієнтів, які можуть дратувати і висушувати шкіру. Також не забувайте використовувати тоніки після вмивання: вони відновлять ph-баланс шкіри і допоможуть зволожуючим компонентам кремів і сироваток проникнути глибше.

Ukr.Media

 

25 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів