На Закарпатті відбувся Фестиваль леквару

На Закарпатті відбувся Фестиваль леквару
В ньому брали участь 13 команд, які приїхали з різних куточків Карпатського басейну. 

 

Історія сливового джему на Закарпатті має давнє походження. Люди похилого віку в селі розповіли, що початок приготування леквару сягає 18 століття.  Сливовий джем має велике значення у повсякденному житті селян і в теперішній час. Окрім кулінарних шедеврів та різних смаколиків, варення сливового леквару має соціальну функцію, об'єднуючи селянську громаду.

На урочистому відкритті з вітальним словом виступив голова села Мештер Ондраш, Csizmadia Alekszandra, консул Угорщини в Берегові, Поп Чобо, секретар Саболч-Сатмарсько-Берегівського жупанату. Учасників фестивалю та туристів із різних областей України чекала і розважальна програма. Цьогоріч команди крім леквару готували найпопулярніші страви народної угорської гастрономії: бограч та бобгуляш, млинці з різними джемами тощо.

Голос Карпат

 

25 серпня 2019р.
Çàãðóçêà...

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів

Залишити коментар:

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без будь-яких попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані правоохоронним органам, якщо від них надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати посилання та рекламні повідомлення!

Необхідні поля позначені наступним символом:*