Сьогодні прем'єра фільму "Іловайськ", де знявся ужгородський актор Олександр Мавріц

Сьогодні прем'єра фільму "Іловайськ", де знявся ужгородський актор Олександр Мавріц
Сьогодні, 29 серпня, у кінотеатрах країни відбудеться прем'єра художнього фільму "Іловайськ 2014. Батальйон «Донбас ", режисером якого є Іван Тимченко (в Ужгороді – у кінокомплексі «Доміон» о 18.40). Її приурочили 5 -й річниці Іловайської трагедії, в якій, за офіційними даними, загинуло 368 українських бійців. У фільмі знімався й актор облмуздрамтеатру, ужгородець Олександр Мавріц, який зіграв вояка із позивним "Шульц".

 

Нагадаємо, що зйомки фільму із робочою назвою «Іловайська історія» стартували торік у серпні, а завершилися в жовтні. Знімали переважно в Київській області, й цим займалася продакшн-студія «Світлофор - фільм». Сценарист картини Михайло Бриних працював над створенням сценарію понад 2 роки. Що цікаво, фінансували зйомки переважно бійці «Донбасу», пише uzhgorod.in.

В основі сценарію - історія добровольців батальйону «Донбас», які були учасниками подій в Іловайську у 2014 році. У центрі сюжету – командир штурмової групи батальйону «Донбас» під позивним «Бішут», який разом із побратимом були поранені і залишились в оточенні у центрі міста.  

Сьогодні прем' єра «Іловайськ 2014» із Олександром Мавріцом (Іловайськ Мавріц (2))

Герої фільму – ветерани добровольчих батальйонів. Командира штурмової групи батальйону «Донбас» під позивним «Бішут» Тараса Костанчука зіграв він сам. У фільмі знімалися й професійні актори, як от вже згаданий ужгородець Олександр Мавріц. Його Щульц – боєць, який не мав страху ні перед чим. Зйомки в «Іловайську 2014», зізнається актор у відео, яке знімали у перервах між зйомками, дали можливість усвідомити, що таке патріотизм, війна, побачити самопожертву бійців - добровольців, які продовжують гинути за Україну. 

Сьогодні прем' єра «Іловайськ 2014» із Олександром Мавріцом (Іловайськ Мавріц (3))

До слова, глядачу Олександр Мавріц знайомий із фільму «Червоний» грузинського режисера Зази Буадзе. Цим фільмом у 2017 році актор театру й дебютував у великому кіно. Там зіграв начальника концтабору майора Абрамова. Саме за цю роль у 2018 році на Міжнародному кінофестивалі «Корона Карпат», що відбувся  у місті Трускавець, О. Мавріц переміг у номінації «Краща чоловіча роль»…

Фільм «Іловайськ 2014» у кінотеатрі «Доміон» демонструватимуть до 4 вересня. Сеанс о 18:40.

А ми в Uzhgorod.net.ua даруємо квитки на цей фільм. Розграш відбувається на нашій фейсбук-сторінці.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

29 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів