Політичні амбіції Тігіпка

Голова Національного банку України Сергій Тігіпко підтвердив, що вгамовує власні політичні амбіції, беручи активну участь у виборчій кампанї Віктора Януковича.

 

Промовляючи на з'їзді очолюваної ним партії Трудова Україна, де було проголошено підтримку прем'?р-міністра, пан Тігіпко сказав, що зна?, як він висловився, куди рухати країну:

"Якщо спитати мене про мої власні амбіції - загубились вони чи ні, то я відразу можу сказати, що - ні, не загубилися... (оплески) Сказати, що я відчуваю брак знань - куди рухати країною я теж не можу."

Партія Трудова Україна на з?їзді 16 липня проголосила про підтримку прем??р-міністра Віктора Януковича на президентських виборах.

Це рішення було очікуваним, позаяк лідер партії Сергій Тігіпко ? керівником виборчого штабу кандидата у президенти.

Майже кожен делегат з?їзду закликав партію укласти угоду із Віктором Януковичем про те, що у разі його перемоги представники Трудової України мають бути залучені на керівні посади у виконавчій владі.

Низка політичних оглядачів вважають, що за такого розвитку подій Сергій Тігіпко цілком може претендувати на посаду прем??р-міністра.

Один із делегатів з?їзду, закликаючи до укладення домовленостей із Віктором Януковичем, сказав, що любов із ним ма? бути не на один день, а серйозно і надовго.

Чи не всі учасники з?їзду заявляли, що їхній лідер Сергій Тігіпко цілком міг би скласти гідну конкуренцію усім кандидатам у президенти.

Кілька місяців тому така можливість всерйоз обговорювалася регіональними організаціями.

Тоді пан Тігіпко сказав, усе залежатиме від домовленостей, які будуть досягнуті із Віктором Януковичем.

Як вигляда?, таких домовленостей досягти вдалося ? Сергій Тігіпко не лише очолив виборчий штаб чинного прем??р-міністра.

Багато аналітиків кажуть, що саме Тігіпко у разі успішної кампанії претендувати на посаду керівника уряду.

Відповідаючи на запитання Бі-Бі-Сі, лідер ТУ запевнив, що розмов на цю тему з Віктором Януковичем у нього не було і нового прем??ра обиратиме парламентська коаліція.

Сергій Тігіпко вважа?, що для прихильників Януковича зараз головне ? зосередити усі зусилля на розкрутці його іміджу не лише як прем??р-міністра, а як людини.

Лідер ТУ також заявив, що як керівник штабу робитиме усе залежне, аби виборча кампанія Віктора Януковича була чесною.

 

17 липня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів