Мукачівщина претендує на проведення міжнародних зимових дитячих Ігор

Мукачівщина претендує на проведення міжнародних зимових дитячих Ігор
На одному із заходів, де президент України Володимир Зеленський вшановував українських спортсменів, він виступив з ініціативою про проведення змагань під егідою міжнародного олімпійського комітету.

 

Тож першим на цей заклик відгукнулося смт. Кольчино, що на Мукачівщині, селищна рада якого та ініціативна група на чолі з головою федерації з зимових видів спорту Закарпаття Василем Гісемом бере на себе відповідальність в організації та проведенні зимових міжнародних дитячих ігор, які ще називають дитячою олімпіадою у 2025 році. «Основними умовами задля втілення цього задуму в життя є будівництво зимового палацу, – каже Василь Михайлович Гісем, – У ньому має відбутися церемонія відкриття та закриття Ігор, а також проводитимуться змагання з хокею, фігурного катання та шорт-треку. За попереднім планом палац розрахований вмістити 3 тисячі глядачів. Щодо інших видів спорту на дитячій зимовій олімпіаді, то для змагань з лижних видів будуть використовуватися можливості трьох відомих закарпатських гірських курортів – «Синяк», де проводитимуться змагання з фристайлу (слоупстайл, акробатика), сноубордингу та лижних гонок «Красія» (гірськолижні види) та с.Пузняківці (змагання з біатлону).

Задля цього ОТГ мають облаштувати необхідну інфраструктуру – насамперед належні під’їзні дороги та паркінги. Власне задля проживання юних спортсменів не слід будувати окреме олімпійське селище, учасників можна буде розселити на базі відомих закарпатських оздоровниць-санаторіїв : «Синяк», «Карпати», на оздоровчій базі «Водограй», «Вольногорі» та оздоровчому комплексі «Бель Рояль» в с. Пузняківці». Окрім того, як стверджує очільник федерації з зимових видів спорту зимовий палац буде багатофункціональним – окрім зимових хокею, фігурного катання та шорт-треку, його можна буде використовувати для проведення змагань з футзалу, великого тенісу, буде збудована стіна для занять альпінізмом, а також для проведення різних культурних заходів – концертів, дискотек, тощо. «Причому, –як зауважив Василь Гісем, – в цьому напрямку вже зроблені конкретні кроки, Кольчинська селищна рада вже виділила під будівництво майбутнього палацу 5 гектарів землі.

P.S.

За всю історію було проведено лише 7 Зимових міжнародних дитячих ігор під егідою МОК, на відміну від Літніх дитячих міжнародних Ігор (52). Розпочалися вони в 1994 в словенському місті Равне-на-Корошкем. А в цьому році з 19 по 25 в південнокорейському Пхьончхані лютого відбудуться 8-мі за ліком міжнародні дитячі зимові ігри Історія Зимових міжнародних Ігор

№ Рік Місто Країна

1 1994 Равне-на-Корошкем   Словенія

2 1995 Праковце і Гельцмановце  Словаччина

3 1999 Марібор   Словенія

4 2009 Монтре і Веве  Швейцарія

5 2011 Келоуна  Канада

6 2013 Уфа  Росія

7 2016 Інсбрук  Австрія

 

Uzhgorod.net.ua

 

30 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів