Беріть на замітку: маловідомий засіб у боротьбі з прищами

Беріть на замітку: маловідомий засіб у боротьбі з прищами
Ідеться про саліцилову кислоту.

 

Що таке саліцилова кислота?

Саліцилова кислота — це бета-гідрокси кислота, яка розчинна у маслі. Тобто вона може проникати в пори шкіри, очищаючи їх стінки конкретно від жиру і бруду. Як тільки саліцилова кислота проникає в шкіру, вона розчиняє залишки відмерлих клітин шкіри, які закупорюють пори і діє як протизапальний засіб. Вона також допомагає швидше лікувати червоні запалені прищі і пори. Цей інгредієнт може проникати так глибоко в шари дерми, що руйнує зв'язки між відмерлими клітинами шкіри. Як тільки вона потрапляє всередину шкіри, кислотна частина молекули може розчинити частину внутрішньоклітинного "клею", який утримує ороговілі частинки разом.

Саліцилова кислота відлущує

Саліцилова кислота розпушує і руйнує десмосоми (прикріплення між клітинами в зовнішньому шарі шкіри). Ця дія сприяє відлущуванню відмерлих частинок і очищенню пор, розм'якшенню і розпаданню верхнього шару клітин шкіри. Це означає, що вона ідеально підходить для пілінгу. Однією з причин виникнення прищів є те, що клітини шкіри не функціонують нормально. Замість того, щоб проходити здоровий цикл життя, вони злипаються і закупорюють пори, створюючи запалення. Саліцилова кислота сприяє видаленню і ослабленню цих клітин шкіри і лікує акне.

Саліцилова кислота найкраще діє на чорні точки, прищі і вугри

Є три фактори, які сприяють появі прищів: ненормальне відшарування клітин шкіри, надмірна жирність і дія бактерій. Саліцилова кислота допомагає впоратися з першопричиною, розчиняючи ороговілі клітини, які забивають пори і викликають прищі. Тому кращими засобами для лікування акне по праву вважаються продукти з цією речовиною. Однак вони діють тільки на чорні точки, вугри і білі прищі. Саліцилова кислота володіє певною ефективністю проти кістозних вугрів завдяки своїй антибактеріальній активності, але вилікувати їх зовсім вона не в змозі. Причиною кістозних акне найчастіше є проблеми з роботою гормональної системи. Тому саліцилова кислота буде прибирати симптоми, але кісти будуть повертатися.

Кому не варто використовувати саліцилову кислоту?

Саліцилова кислота не повинна використовуватися на шкірі, яка пошкоджена або має відкриті рани, роздратована або заражена. Всі нові продукти слід випробувати на невеликій ділянці, перш ніж наносити на все обличчя. Це необхідно, щоб переконатися, що у тебе немає алергії. Саліцилову кислоту також слід використовувати з обережністю, якщо ти вже використовуєш продукти з ретинолом, третиноіном, адапаленом, бензоілпероксидом або іншими кислотовмісними засобами. Всі ці інгредієнти також відлущують шкіру, а надто сильне відлущування може викликати почервоніння та подразнення.

Ще один плюс: саліцилова кислота може допомогти при лупі

Саліцилова кислота призначена не тільки для лікування акне. Це чудовий інгредієнт, який варто шукати в шампуні від лупи. Розпушуючи і розбиваючи відмерлі клітини шкіри, вона допомагає вилікувати і цю проблему. У більш низькій концентрації саліцилова кислота може прискорити процес десквамації (лущення) і допомогти з такими станами, як лупа та себорейний дерматит, Щоб засіб від лупи з саліциловою кислотою дійсно спрацював, шампунь слід наносити на 1 хвилину перед змиванням.

Ukr.Media

 

07 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів