Чемпіонат України з довгих нардів - уперше в Ужгороді!

Чемпіонат України з довгих нардів - уперше в Ужгороді!
В Ужгородському прес-клубі відбулося засідання, головна тема -- проведення вперше в центрі Ужгорода Чемпіонату України з довгих нардів.

 

Організатори запрошують усіх бажаючих взяти участь у турнірі, який відбудеться за ініціативи Всеукраїнської федерації нард та Федерації нард Закарпаття. Підтримують чемпіонат готельно-ресторанний комплекс “Кілікія”, Союз вірмен України, Товариство вірменської культури Закарпаття “Арарат”. Федір Шандор, туризмознавець, нагадав, що наприкінці травня в Ужгороді відбувся перший Закарпатський турнір з нард “Аль-Ідрісі”. 

За словами Федора Шандора, чемпіоном світу з нард є харків’янин, але він представляє себе особисто, а не країну. Завдання закарпатських організаторів— вивести Україну на достойний рівень представництва у нардах та відновити добре ім’я цієї гри, яке за часів СРСР було спаплюжене. А також підготувати сертифікованих суддів, що до цього часу було проблематично. «У третині областей України грають в нарди, це суттєва кількість гравців і дає поштовх до відродження стародавньої інтелектуальної гри»,- додав Федір Шандор.

Артур Галстян, суддя чемпіонату судитиме ігри вже вдруге. Каже, є потреба у суддях, які не тільки знають гру і мають витримку (нарди- дуже емоційна гра), але мали б національний статус. «Дякую, що довірили судити гру. Ми готові розвиватися і йти вперед,- додав Артур Галстян.

На Чемпіонат зареєструвалося вже 50 гравців. Реєстрація триває, також можна буде зареєструватися у перший день Чемпіонату о 10.00 Призовий фонд Чемпіонату суттєвий: 1 місце - 25 тис. грн., 2 місце - 15 тис. і 3 місце - 10 тис. грн.

 

Ужгородський прес-клуб

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

10 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів