Cвято словацького народного мистецтва «Словенска веселіца» в Закарпатті

Cвято словацького народного мистецтва «Словенска веселіца» в Закарпатті
Визначним культурним заходом на Закарпатті є фестиваль словацької народної творчості – «Словенска веселіца» (Словацька веселиця), який має багаторічну традицію. З 1995 року він «мандрує» по населених пунктах Закарпаття, в яких компактно проживають словаки.

 

Цьогоріч свято вже вп’яте завітає до мальовничого селища Середнє Ужгородського району.

Захід відбудеться у неділю, 22 вересня, і розпочнеться о 14.00 год.

У програмі свята братимуть участь фольклорні колективи області, зі Словаччини,  а також словацькі колективи з інших країн: Угорщини, Румунії, Сербії. З кожним роком зростає кількість учасників, їх творчий та професіональний рівень. За ці роки виросли прекрасні колективи, відомі не лише на Україні, але й за її межами. Це народний вокально-хореографічний ансамбль «Словенка» Середнянської дитячої школи мистецтв, зразковий дитячий танцювальний колектив «Турянська  Долина»  с. Тур’я Ремета Перечинського району, народний вокальний ансамбль «Ліптаки» з смт. Великий Березний, фольклорний колектив «Радуванка» із с. Тур’я Ремета,  фольклорний колектив “Гутнянські вечірки”  із с. Рудникова Гута Свалявського району, фольклорний колектив «Бетяри» с. Сторожниця Ужгородського району та багато інших.

Під час заходу також організовуються виставки творів народних умільців області – живопис, різьба по дереву, кераміка, вишивка, дротарство. Свято завершується народними гуляннями, розвагами, танцями, спортивними турнірами.     

Щиро запрошуємо на свято!

Прес-служба Закарпатської ОДА

 

 

17 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів