Закарпаття маленька Куба? У двох районах копи виявили посіви наркотичної коноплі

Закарпаття маленька Куба? У двох районах копи виявили посіви наркотичної коноплі
У лісомасиві неподалік селища Чинадієво Мукачівського району співробітники кримінальної поліції районного відділення вивили дві земельні ділянки з насадженнями коноплі.

 

За фактом незаконного посіву та вирощування нарковмісних рослин  у поліції  розпочато слідство.

Вчора,  16  вересня, співробітники кримінальної поліції Мукачівського районного відділення спільно зі співробітниками Управління стратегічних  розслідувань Головного  управління Нацполіції Закарпаття  у чагарниках, на відстані близько 1500м за селищем Чинадієво на Мукачівщині виявили дві земельні ділянки з посівами  конопель.

На місці події  поліцейські з’ясували, що двоє місцевих  мешканців,  віком 21 та 35 років, систематично доглядали за двома ділянками, які були розташовані на відстані близько 500 метрів одна від іншої. Поряд з кожною плантацією були зведені невеликі дерев’яні будиночки та організовано систему  для  поливу кущів. 

Вцілому, під час слідчих дій поліцейські вилучили 134 кущі коноплі,  заввишки до 2 метрів,  113 грамів сухої  речовини, ймовірно марихуани, та пластмасову пляшку для викурювання нарковмісних речовин – бульбулятор.  Все вилучено як речові докази та направлено для проведення відповідної експертизи. 

За даним фактом відкрито кримінальні провадження за двома статтями Кримінального кодексу: ч.2 ст.310 (посів або вирощування снодійного маку або конопель), ч.1 ст.309 (Незаконне зберігання наркотичних засобів).

Організаторів незаконного вирощування доставлено до відділку поліції. З ними проводяться невідкладні слідчі дії. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Також Правоохоронці Берегівського відділу задокументували факт незаконного посіву конопель. Дані рослини направили  на проведення експертизи. Розпочато слідство. 

Незаконні посіви рослин, схожих на коноплі, виявили співробітники кримінальної поліції  Берегова. 13 корнестебел коноплі поліція виявила у полі неподалік села Гетен. Правоохоронці встановили, що висадив та доглядав за рослинами 44-річний берегівчанин. Чоловік мав при собі сапку та каністру. 

Рослини  вилучили та направили на  проведення експертизи. 

За даним фактом в поліції Берегова розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 310 Кримінального кодексу України, тобто незаконний посів або вирощування конопель, що карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

17 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів