Папір з листя, який придумав закарпатець Валентин Фречка, пройшов випробування технікою (ФОТО)

Папір з листя, який придумав закарпатець Валентин Фречка, пройшов випробування технікою (ФОТО)
Молодий науковець з Закарпаття Валентин Фречка розповів, що він знаходиться за крок до однієї з його найважливішої мети в житті.

 

Будучи школярем він разом з вчителем придумали технологію виготовлення паперу з опалого листя. З цим відкриттям він переміг на олімпіаді в США.

І от є результат.

"Із сльозами радості, поспішаю Вам повідомити, що технологія виготовлення паперу із опалого листя RE-leaf, успішно пройшла випробовування на спеціалізованому обладнанні по виготовленню паперу і зараз, гордо та впевнено можу сказати: «Так, Вона працює в масштабних умовах…»", - написав юний науковець у себе на сторінці у Фейсбук.

"Сьогодні, разом із провідними спеціалістами у сфері целюлозно-паперової індустрії, було проведено завершальні етапи пілотного тестування технології RE-leaf. Ми підтвердили ефективність використання листя як замінника деревини. Ми виготовили папір на спеціалізованому обладнанні, яке показало, що папір і справді якісний. А ще ми зрозуміли, що ми не ідеальні, і що ми повинні здійснити ще низку робіт для удосокналення технології, але саме у цьому і полягає кайф, який я відчуваю - це робити щось глобальне, інноваційне і працююче", - додає Валентин Фречка.

Закарпатець каже, що незабаром піде мова про першу лінію у світі по переробці опалого листя на паперову продукцію.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

19 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів