Закарпаття: об’єктам культурної спадщини нарешті буде приділена належна увага?

Комплексна програма збереження і використання пам’яток культурної спадщини Закарпатської області на 2006-2015 роки схвалена розпорядженням голови ОДА та винесена на розгляд сесії облради 12 січня 2006 року.

 

Програма передбачає проведення на сучасному інформаційному рівні паспортизації об’єктів культурної спадщини, складання електронних паспортів за уніфікованою формою та формування баз даних. Виконання програми сприятиме забезпеченню належної консервації, реставрації об’єктів культурної спадщини, пристосування їх до розвитку туризму, активізації х досліджень, популяризації архітектури України як частини світової спадщини. А ряд заходів у рамках програми зможе пришвидшити включення найцінніших об’єктів до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
З метою фінансового забезпечення виконання заходів програми передбачено залучати кошти державного та місцевих бюджетів, а також кошти фондів охорони пам’яток, благодійні внески юридичних та фізичних осіб. Загальний обсяг фінансування програми становить 248 мільйонів гривень, відповідно 173,6 мільйона гривень – з Державного бюджету, 48 мільйонів гривень – з обласного та 26,4 мільйона гривень – з місцевих бюджетів.

 

23 грудня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів