Процес пішов: коли настане відновлення повноцінної роботи аеропорту "Ужгород" (ФОТО)

Процес пішов: коли настане відновлення повноцінної роботи аеропорту "Ужгород" (ФОТО)
23 вересня 2019 року відбулась зустріч Міністра інфраструктури України Владислава Криклія з Послом Словацької Республіки в Україні Мареком Шафіном.

 

Серед іншого, обговорювались питання відновлення повноцінного функціонування аеропорту Ужгород та розвиток транзитного потенціалу наших країн  - контейнерні перевезення з Китаю в Європу.

Для повноцінної роботи аеропорту Ужгород необхідно укласти міжурядову Угоду між Україною та Словацькою Республікою. Угода має визначити умови використання визначеної частини повітряного простору Словацької Республіки у зв'язку з наданням послуг щодо обслуговування повітряного руху визначеним українським провайдером аеронавігаційних послуг у міжнародному аеропорту «Ужгород».

Сторони домовились прискорити внутрішньодержавні процедури, необхідні для підписання та подальшого вступу Угоди в силу. Міністр інфраструктури України запропонував унормувати тимчасове застосування усіх положень Угоди до моменту її підписання та набрання чинності. Це дасть можливість комерційним цивільним повітряним суднам здійснювати регулярні повітряні перевезення з використанням повітряного простору Словацької Республіки.

Владислав Криклій також звернувся до словацької сторони з пропозицією щодо переведення надання дозволів на здійснення міжнародних вантажних автомобільних перевезень  у електронний формат. Сторони домовились опрацювати це питання.

Обговорили ідею створення мультимодальних логістичних центрів між Україною та Словаччиною. Реалізація таких проектів створить можливість залучити додатковий обсяг контейнерних перевезень.  

zakarpattya.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

24 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів