На Рахівщині лісова охорона ігнорує вимоги законодавства про держзакупівлі – прокуратура звернулась до суду

На Рахівщині лісова охорона ігнорує вимоги законодавства про держзакупівлі – прокуратура звернулась до суду
Прокуратура Закарпатської області звернулася до суду з позовом про визнання недійсним договору купівлі-продажу паливо-мастильних матеріалів на суму понад 3 млн 600 тис грн., укладеного одним із державних лісомисливських господарств області в порушення Закону України «Про публічні закупівлі».

 

У ході реалізації конституційної функції представництва інтересів держави в суді прокуратурою встановлено, що службові особи одного із державних лісомисливських господарств у Рахівському районі, володіючи спеціальними та ексклюзивними правами щодо ведення лісового господарства та здійснення державної лісової охорони  у порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» у червні 2019 року, без застосування визначених законодавством тендерних процедур закупівель уклали із приватним підприємцем договір купівлі-продажу паливо-мастильних матеріалів на загальну суму 3 600 000 грн.

Прокуратура наполягає на тому, що державне лісомисливське господарство виступає замовником у розумінні Закону України «Про публічні закупівлі» (п. 9 ст. 1), а тому закупівля товарів, робіт і послуг повинені здійснюватись виключно за результатами публічних торгів, проведених у порядку, визначеному цим Законом.

Уклавши прямий договір закупівлі товару державне лісомисливське господарство фактично ігнорує визначені ст. 3 Закону України «Про публічні закупівлі» принципи здійснення закупівель та мету цього Закону щодо забезпечення ефективного та прозорого здійснення закупівель, створення конкурентного середовища у сфері публічних закупівель, запобігання проявам корупції у цій сфері, розвитку добросовісної конкуренції.

Наведені порушення Закону та невжиття уповноваженими органами влади заходів щодо їх усунення послужили підставою прокуратурі для звернення з позовом до суду для захисту інтересів держави у бюджетній сфері.

Пресслужба прокуратури Закарпатської області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

02 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів