Реабілітаційний центр "Дорога життя" відзначив 20 років діяльності (ФОТО)

Реабілітаційний центр "Дорога життя" відзначив 20 років діяльності (ФОТО)
Ужгородський медико-соціальний реабілітаційний центр «Дорога життя» відзначив напередодні 20 років своєї діяльності. На святкування ювілею у Закарпатському обласному музично-драматичному театрі імені братів Шерегіїв прийшли представники обласної та міської влад, численні друзі закладу, у тому числі з-за кордону.

 

«Дорога життя» в Ужгороді працює з 3 жовтня 1999 року. Благодійна неприбуткова організація займається комплексною реабілітацією дітей і молоді від народження і до 25 років, щодня центр відвідує 81 особа з інвалідністю, у тому числі 57 дітей. Загалом на обліку в організації 365 осіб з інвалідністю та певними вадами фізичного і розумового розвитку, 76 дітей отримують послуги у відділенні раннього втручання, 47 дітей складають постійний контингент дітей центру та отримують психологічну і логопедичну корекцію, 22 молодих людей відвідують групу соціальної реабілітації інвалідів та денної зайнятості, 19 дітей проходять за програмою інтеграції (шкільна освіта в ліцеї «Лідер»-ЗОШ № 20, ЗОШ № 8), 107 дітей непостійного контингенту проходять курсову реабілітацію, 170 дітей задіяно в соціально-культурних програмах центру. Із ними займаються 30 працівників.

Міський голова Богдан Андріїв у вітальному слові подякував керівнику міста у 1998-2002 роках Степану Семберу, який започаткував центр, друзям із міста-побратима Ужгорода – американського Корвалліса, які багато років допомагають закладу. Відзначив, що хоча центр підтримують і меценати, загалом «Дорога життя» на повному забезпеченні з міського бюджету: в останні роки фінансування суттєво зросло: цього року передбачено 2 млн 300 тис. грн, уже профінансовано понад 1 млн 800 тис. грн. На останній сесії Ужгородської міської ради прийнято рішення ще збільшити фінансування організації у 2020 році – до 3 млн 167 тис. грн. «Наше основне завдання – зробити все можливе, щоб діти, молоді люди, які займаються в цьому центрі, відчували себе потрібними суспільству, щоб могли отримати всю необхідну допомогу. Щиро дякую медикам, педагогічним працівникам, особисто керівнику Олегу Кириленку за величезну щоденну працю. Ми зробимо все можливе, щоб центр міг повноцінно працювати і надалі».

Вітали вихованців «Дороги життя» і директор департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОДА Михайло Петрішка, люди, які створювали центр – Степан Сембер, Василина Марко та Любов Пчолинська, представники Національної асамблеї людей з інвалідністю, Ротарі-клубу «Ужгород-Скала», звісно ж, директор закладу Олег Кириленко.

Присутні на святкуванні переглянули фільм про роботу "Дороги життя", чудовим дарунком усім стали виступи Заслуженого академічного Закарпатського народного хору, відомого гурту VANDOR, вихованців ПАДІЮНу.

Завтра ж, 5 жовтня, усіх запрошують на 17 годину в обласну філармонію на інтегрований концерт за участю вихованців «Дороги життя» та творчих колективів.

Прес-служба Ужгородської міської ради

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

04 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів