Закарпаття налагоджує зв'язки з Брестською областю - підписано угоду про співробітництво

Закарпаття налагоджує зв'язки з Брестською областю - підписано угоду про співробітництво
Сьогодні, 4 жовтня, у рамках Другого форуму регіонів України та Білорусі, що проходить у Житомирі, в урочистій обстановці підписано угоду між Закарпатською обласною державною адміністрацією України і Брестським обласним виконавчим комітетом Республіки Білорусь про торгово-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво.

 

Співробітництво між двома регіонами розвиватиметься в наступних галузях: промисловості, сільського господарства, транспорту і торгівлі; науки, техніки, освіти і охорони здоров’я; культури і мистецтв; туризму і спорту; місцевого самоврядування; екології та раціонального використання природних ресурсів. Обидві сторони сприятимуть взаємному розвитку торгівлі, виробничого, інвестиційного та інших видів економічного співробітництва. Також створюватимуть сприятливі умови для розвитку спільної діяльності підприємницьких структур, враховуючи заохочення і захист інвестицій, організацію нових робочих місць. Сприятимуть й у створенні спільних підприємств, акціонерних товариств, торгових домів та інших спільних організацій, підтримують двостороннє співробітництво підприємств, у тому числі малого і середнього бізнесу. Крім цього, у межах своїх повноважень, сприятимуть укладенню і реалізації прямих договорів між підприємствами і організаціями всіх форм власності, розташованими на території Закарпатської області та Брестської області, на поставку сировини, продовольства, продукції виробничо-технічного призначення, товарів народного вжитку і надання послуг.

- У рамках підписаної угоди будемо обмінюватися інформацією про промислові та сільськогосподарські підприємства, а також про потреби цих підприємств і населення в основних видах промислової продукції, товарах народного вжитку і сільськогосподарській продукції, а також про перспективні інвестиційні проекти, - наголосив Ігор Бондаренко і додав: - Здійснюватиметься обмін переліками основних видів послуг і експортної продукції, яка виробляється підприємствами Закарпаття і Брестської області, в інтересах підвищення ефективності торгово-економічного співробітництва.

До слова, на масштабний дводенний форум приїхали делегації з 6 областей Білорусі та з 22 регіонів України. На пленарному засіданні беруть участь близько 1 тисячі учасників.

Джерело: прес-центр Закарпатської ОДА

 

04 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів