Беріть на замітку: як доглядати за освітленим волоссям

Беріть на замітку: як доглядати за освітленим волоссям
Зберігайте, щоб не загубити.

 

Стрижка важливіша, ніж ви можете собі уявити

Коли ви освітлюєте темне волосся, воно насправді псується. Знебарвлення найгірше позначається на кінчиках. Вони стають ламкими, сухими і швидко січуться. Тому власницям знебарвленого волосся варто завжди пам'ятати про свою стрижку. Потрібно регулярно підрівнювати кінчики, приблизно раз на 2 або 3 місяці. Це допомагає уникнути їх зайвої ламкості.

Варто подумати про стрижку і перед знебарвленням, особливо якщо у вас довге волосся. Можливо, ви не помічали, що кінчики знаходяться у поганому стані. Хімічні засоби тільки підкреслять недоліки. Тому краще обрізати їх, щоб волосся після освітлення не виглядало сухим і млявим. Якщо у вас довгі пасма, попросіть зрізати їх до лопаток або ключиць. З часом вони відростуть, і за правильного догляду будуть здоровими та гарними.

Завжди записуйтеся на консультацію перед освітленням

Це головна помилка, яку роблять багато жінок, які вперше зважилися на знебарвлення волосся. Вони просто записуються до будь-якої перукарні біля будинку і відразу ж приходять на фарбування. Але знебарвлення — це складна процедура, яку можна довірити тільки досвідченому майстру.

Тому спочатку обов'язково запишіться на консультацію. Поспілкуйтеся з колористом, подивіться на його клієнток і стан їх волосся, почитайте відгуки про майстра у мережі. Якщо там є незадоволені жінки, які пишуть, що фарбування зіпсувало їх пасма, пошукайте іншого фахівця. Ви не зможете відновити волосся після неякісного освітлення. Вам доведеться або обрізати його і відрощувати знову, або користуватися величезною кількістю доглядових засобів.

Коли ви прийдете на консультацію, відразу ж обговоріть бажаний відтінок. Можливо, не варто відразу переходити до попелястого блонду, обмежившись світло-русявим кольором. Це допоможе зберегти здоров'я волосся. Поговоріть про фарби, з якими працює колорист, запитайте у нього, яка з них більш щадна. І не забувайте уточнити ціну процедури. Знебарвлення проводиться тільки якісними засобами, тому його не можна назвати дешевою процедурою.

Знайдіть колориста, якому ви довіряєте

Знову ж таки, вкрай важливо грамотно підійти до пошуку колориста. Адже саме від результатів його роботи залежатиме стан вашого волосся. Не поспішайте йти до того майстра, який пропонує зробити знебарвлення за привабливою ціною. Можливо, він дійсно гарний колорист, але часто низьку вартість виставляють новачки, у яких мало досвіду. Ви, звичайно, можете довірити їм своє волосся, але ризикувати його здоров'ям не варто.

Під час пошуку фахівця не варто звертати увагу на репутацію салону краси. В першу чергу, шукайте майстра своєї справи. А він може працювати і вдома, і у невеликій перукарні. Коли підберете кілька досвідчених колористів, вивчіть відгуки клієнтів. І тільки потім записуйтеся на консультацію до кращого з кращих.

Знебарвлення волосся відбувається поступово. Зазвичай потрібно кілька процедур, щоб отримати рівний попелястий відтінок. Не бігайте від одного колориста до іншого, це може негативно позначитися на здоров'ї волосся. Знайдіть майстра, якому ви довіряєте, і робіть процедури тільки у нього. З часом він вивчить тип, товщину і стан вашого волосся. Це допоможе йому проводити дбайливе фарбування.

Відмовтеся від фена та праски

Якщо ви хочете мати світлі і здорові пасма, вам потрібно відмовитися від використання фенів, прасок і щипців для завивки. Через знебарвлення пошкоджується структура волосся, воно стає сухим і ламким. Фен, праска або щипці тільки погіршать ситуацію. Вплив високих температур згубно позначається на здоров'ї волосся. Необов'язково повністю відмовлятися від фена.

Але намагайтеся не сушити волосся щодня, особливо відразу після фарбування. Краще, якщо воно буде висихати самостійно. Якщо ви все-таки вирішите використовувати ці інструменти, вибирайте тільки якісні. У багатьох з них є щадні режими, які можуть захистити волосся від перегрівання.

Не мийте голову шампунем щодня

Сьогодні модно мити голову щодня. Але варто робити це рідше. Шампунь містить у собі хімічні елементи, які висушують волосся. А після фарбування воно потребує зволоження. Якщо ви будете мити його щодня, то скоро помітите, що воно стало ще більш сухим і ламким. Намагайтеся мити голову не більше 2-3 разів на тиждень. Такий розпорядок допоможе вам зберегти волосся зволоженим, а його колір — насиченим і яскравим. Також вибирайте тільки ті засоби, які не містять сульфатів. Вони теж дуже висушують волосся.

Заздалегідь підготуйте волосся і організм до освітлення

Знебарвлення — це стрес не тільки для волосся, але і для всього організму. Ретельна підготовка допоможе легше перенести процедуру. За 2-3 тижні можна почати приймати вітаміни, які необхідні для підтримки здоров'я волосся. Перукарі радять перед знебарвлення обов'язково робити зволожуючі маски.

І не забувайте пити більше чистої води. Також стежте за своїм харчуванням: їжте більше продуктів, що містять багато жиру і білка. Наприклад, на волосся добре впливає жирна риба, бобові, горіхи і насіння, авокадо.

Частіше користуйтеся гребінцем з широкими зубчиками

Знебарвлене волосся стає сухим, а значить, швидко сплутується і збивається. Тому потрібно регулярно його розчісувати. Але робити це потрібно тими інструментами, які не будуть травмувати його структуру. Для цього підійде гребінець із широкими зубцями. Ним можна розчісувати навіть вологе і сплутане волосся. Гребінець менше вириває пасма і не псує їх, тому при регулярному використанні ваше волосся буде виглядати більш здоровим і гарним.

Регулярно робіть маски для волосся

Знебарвлене волосся потребує додаткового догляду. Фарба сильно висушує його, тому потрібно постійно зволожувати. Можна робити це за допомогою відновлюючих масок. Слідкуйте за станом свого волосся. Якщо воно стало сухим, візьміть зволожуючий засіб. Якщо ламким, то вам знадобиться зміцнююча маска. Наносьте ці засоби на волосся хоча б 1 раз на тиждень. Спробуйте натуральні олії. Вони теж швидко відновлюють структуру волосся і живлять його, роблячи більш м'яким та блискучим.

Придбайте тюрбан з мікрофібри і шовкову наволочку

Здається, що для загортання волосся після миття підійде будь-який рушник. Але він також може зіпсувати його структуру. Те ж саме стосується і наволочки, на якій ви спите. Якщо ви занадто агресивно витираєте волосся або смикаєте його, воно швидко стане ламким. Замість махрових рушників з жорсткими ворсинками використовуйте тюрбан з мікрофібри. Він зшитий з легкого і м'якого матеріалу, який добре вбирає вологу, але не травмує волосся.

Також краще замінити свою наволочку на шовкову, особливо якщо ви часто засинаєте з вологим волоссям. Такий матеріал менше травмує пасма, а вранці вони практично не сплутуються. Крім того, шовк допомагає зберегти волосся чистим, а це означає, що ви будете рідше його мити.

Ukr.Media

 

09 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів