Музей виноградарства і виноробства: мета – вписати Закарпаття на карту світу як виноробний регіон (ФОТО)

Музей виноградарства і виноробства: мета – вписати Закарпаття на карту світу як виноробний регіон (ФОТО)
Винороб Чиз – реальна історична фігура, перший власник виноградників і виробник вина в урочищі поблизу Берегова, що нині носить ім’я на його честь. Він жив у XIII столітті і ожив у XXI.

 

І саме винороб Чиз супроводить кожного гостя у мандрівці, де так легко і цікаво можна дізнатися про те, як роблять вино – у Музеї історії і культури виноградарства та виноробства Закарпаття, – пише Varosh.

12 жовтня у Берегові відкрили Музей винороба Чиза – перший музей знакової для Закарпаття справи. Чотири зали – це мультимедійна розповідь про виноград, виноградарство, виноробство і вино.

Chuz2

Chuz4

Chuz5

 

Chuz6

 

Chuz7

 Chuz9

Як наголошує автор проєкту Ігор Радомисельський, Музей винороба Чиза – це проект, який працює на просвітництво, на те, аби більше дізнавалися про Закарпаття, про виноробну справу, для того, щоби розвивати культуру споживання вина:

«Я надихався світовими музеями і знав, що має йтися не про кілька старих експонатів. Слід створити сучасний мультимедійний музей, насичений інформацією, але точно не нудний.  Ми «оживили» винороба Чиза і він проведе вас цікавим маршрутом. Дізнаєтеся і про вино в світі, сучасні тенденції, побачите, як створювали вино на Закарпатті в різні часи, й як його роблять зараз. Культура вина – це історія, яку приємно пізнавати».

gal-63112

gal-63120

gal-63124

gal-63100

gal-63104

gal-63108

Команда Шато Чизай створювала Музей винороба Чиза з відповідальністю перед надзвичайною історією Закарпаття і закарпатського вина та з великою любов’ю.

Засновник виноробні Шато Чизай Геннадій Гутман, якому й належить ідея створення Музею винороба Чиза, каже: «Наша справа – не просто виготовляти якісне вино, але й повернути закарпатському вину велику славу. Слід знову вписати область на карту світу як виноробний регіон. Ми любимо те, що робимо, і хочемо цією любов’ю ділитися».

Img 0334

Img 0238

Img 0262

Img 0268

Контакти:

  • Адреса: Берегово, урочище Чизай, 1.
  • Графік роботи: щодня без вихідних з 9-ї до 20-ї години
  • Сайт: chizay.com

Фото: Сергій Гудак

Varosh

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

17 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів