Тренінги, арт-терапія та екскурсії Ужгородом - у рамках «Школи інтеграції» для внутрішніх переселенців

Тренінги, арт-терапія та екскурсії Ужгородом - у рамках «Школи інтеграції» для внутрішніх переселенців
Чергова школа інтеграції для внутрішньо переміщених осіб розпочала свою роботу 18 жовтня в Ужгороді. До заходу, організованого за ініціативи програми "Радник", ГО "Закарпаття - Донбас", ГО"Неємія", долучилися представники Регіонального центру з надання БВПД у Закарпатській області, Департаменту соцзахисту населення ОДА, ГО"Ресурсний центр Кольпінга", "NEEKA", внутрішні переселенці, громадські активісти та ін.

 

Як зазначила громадський радник Анжела Бабкіна, школа інтеграції вже стала доброю традицією для переселенців на Закарпатті, її проведення дає вимушеними переселенцям можливість поспілкуватися, поділитися своїми проблемами та разом шукати шляхи їх вирішення. Представники державних установ та громадських організацій з перших уст можуть почути про те, що найбільше турбує переселенців, та які питання потребують нагального вирішення.

Директор Регіонального центру з надання БВПД Василь Попадинець розповів присутнім про систему БПД на Закарпатті, зазначивши, що у 2019 році до центрів та бюро звернулося 45 ВПО. Всі внутрішні переселенці мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, для цього їм навіть не потрібно надавати довідку про доходи. За правовою допомогою слід звертатися до найближчих місцевих центрів чи бюро або за єдиним контакт-номером системи 0800213103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних та стаціонарних телефонів в Україні).

Лариса Жук, адвокатка, яка співпрацює з системою безоплатної правової допомоги, порадила присутнім у випадку надання неналежної якості правової допомоги, звертатися до керівництва центру з письмовою заявою. Також правозахисниця відповіла на проблемні питання, з якими звернулися внутрішні переселенці, та запросила звертатися за консультаціями у випадку потреби.

У рамках школи інтеграції, яка тривала упродовж трьох днів, внутрішні переселенці також мали можливість взяти участь у майстер-класах з арт-терапії, психологічних тренінгах від Тетяни Хорошилової, побачити родзинки Ужгорода під час змістовних екскурсій Олени Кондратенко, сповнитися оптимізму та віри в те, що разом – легше долати усі проблеми, інформують у Регіональному центрі з надання БВПД у Закарпатській області.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

21 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів