Ігор Бондаренко зустрівся з головою Стратегічної групи радників при Кабміні. Що обговорили?

Ігор Бондаренко зустрівся з головою Стратегічної групи радників при Кабміні. Що обговорили?
Сьогодні, 21 жовтня, голова облдержадміністрації Ігор Бондаренко провів зустріч з головою Стратегічної групи радників при Кабінеті Міністрів України, екс-міністром фінансів Словаччини Іваном Міклошем. У зустрічі також брали участь Генеральний консул Словацької Республіки в м. Ужгород Мірослав Мойжіта, радник дирекції Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України Світлана Мітряєва, Почесний консул Словацької республіки в Україні Олег Адамчук та інші.

 

Високий гість цікавився проведенням реформ в Україні і нашому краї зокрема та висловив переконання, що новий Президент разом з парламентом та урядом їх пришвидшать. Також йшлося про залучення іноземних інвестицій в економіку Закарпаття, розбудову інфраструктури краю, розробку надр тощо.

 – Словаччина – дружня нам країна, наші народи пов’язують давні сімейні, історичні, культурні зв’язки, тому маємо чудові відносини, – сказав Ігор Бондаренко. – Водночас звертаюся з проханням вплинути на розв’язання проблеми автомобільних черг на кордоні – пришвидшити огляд авто, а також долучитися до проведення спільного економічного форуму. Наш край має що запропонувати інвесторам, зокрема, у машинобудуванні, деревообробці, легкій промисловості, видобутку корисних копалин та туристично-рекреаційній галузі. Туризм – це пріоритет для Закарпаття, тож запрошуємо словацьких підприємців вкладати кошти у розвиток його інфраструктури. Переконаний, що процес пришвидшиться, коли буде збудовано потужний міжнародний аеропорт у Мукачеві і покращено стан доріг. Гадаю, що найпершими інвесторами у наш край мають бути сусіди. Слід мати на увазі, що Закарпаття не гумове, тож виграють ті інвестори, які першими прийдуть до нас.

Відтак Ігор Бондаренко та словацькі посадовці взяли участь у відкритій дискусії «Реформи в Україні: чому вони ідуть так важко та як їх прискорити, в тому числі і на Закарпатті», що її організували Національний інститут стратегічних досліджень, Інститут центральноєвропейської стратегії, спільно з онлайн-журналом «Varosh», за сприяння Генерального консульства Словаччини в м. Ужгород. Під час обговорення йшлося про перебіг реформ в Україні: як вони проходять зараз і як могли би втілюватися за певних умов, як на цей процес може вплинути зміна влади, яке місце в реформуванні країни займають реформи в регіонах та як себе має самоорганізувати Закарпаття як найзахідніший регіон України. Словацькі гості поділилися досвідом реформ в своїй країні, зокрема в інвестиційній політиці.

Прес-служба ОДА

 

 

21 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів