Прокинутися з гарним настроєм - можливо: читайте, як саме

Прокинутися з гарним настроєм - можливо: читайте, як саме
Дуже цікаві та потрібні для багатьох поради, зберігайте!

 

Налаштуйте свій режим

Режим — це механізм, за яким живе ваш організм. Якщо він не налаштований, то будь-який збій призводить до ускладнень. Не раз стикалися з проблемою, коли протягом тижня потрібно вставати дуже рано, а у вихідні ви вирішуєте відіспатися до обіду. Це і є той самий збій, після якого ні додаткові години сну, ні ранній підйом не змусять ваш організм нормально функціонувати протягом дня.

Краще заведіть собі звичку лягати і прокидатися завжди в один і той же час. За підсумком кількох тижнів ви будете почувати себе комфортно, незалежно від часу підйому. В результаті цього ваші біологічні годинники будуть самі контролювати сон.

Лягайте раніше

Цей пункт виходить з першого. Так, це буває деколи дуже складно, адже хочеться посидіти допізна і додивитися цікавий фільм або дочитати книгу. А для багатьох і зовсім не вдається заснути рано через заважаючі фактори. Крім того, ваш ранній відхід спати позитивно позначиться і на вашому підйомі. Чим раніше ви йдете спати — тим раніше прокидаєтеся.

Швидкий підйом

Ваша фатальна помилка — відтягування моменту підйому, який вводить вас в оману, коли в реальності справи йдуть по-іншому. Отже, відкладаючи будильник ще на кілька хвилин, поринаючи в сон, ви змушуєте ваш організм після різкого пробудження розслабитися. В результаті чого настає ще більш глибокий сон і, відповідно, складний підйом.

Тож як швидко прокинутися, не травмуючи організм? Заведіть собі звичку вставати хоча б протягом перших 5 хвилин після пробудження. За цей час не намагайтеся заснути, а, навпаки, зробіть щось корисне. Наприклад, продумайте ваші цілі на день, потягніться, зробіть розминку рук або голови і т. д.

Приберіть будильник подалі

Так, це кардинальний метод, який рано чи пізно змусить вас нарешті-таки встати й вимкнути його. Дуже дієвий, особливо якщо прибрати пристрій куди-небудь подалі. Так ви відразу після пробудження будете деякий час на ногах. І лягати в ліжко буде вже не актуально.

Придумайте ранкову рутину

Головна помилка — це ранок у метушні, коли ви нічого не встигаєте і поспішаєте скоріше зібратися і вийти. Для цього потрібно придумати собі ранкові процедури, будь то дуже смачний сніданок з чашкою кави, перегляд якогось шоу або серіалу, похід в душ або читання. Зробивши ваш ранок красивим і корисним, швидко прокинутися стане легше, адже тепер ранкові збори не будуть для вас чимось гидким!

Що може завадити заснути ввечері?

  • Повний шлунок. Порада «не їжте перед сном» придумана не просто так. Щільна пізня вечеря повністю заповнює ваш шлунок. У підсумку організму потрібен деякий час, щоб переварити їжу.
  • Обстановка. Це і ваша незручна постіль, і духота в кімнаті, і сторонні звуки на зразок цокання годинника. Перед сном створіть сприятливу атмосферу, усунувши всі відволікаючі фактори. Вона допоможе вам швидше заснути та легко прокинутися.
  • Гаджети. Справа не стільки в тому, що ваші очі втомлюються від світла монітора або екрана. Це штучне світло заважає виробленню гормону, який допомагає організму засинати. Тому якщо ви користуєтеся гаджетами перед сном, то будете засинати хвилин на 10-15 довше звичайного.

Ukr.Media

 

24 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів