Доцентка біологічного факультету представила УжНУ на міжнародному симпозіумі в Туреччині

Доцентка біологічного факультету представила УжНУ на міжнародному симпозіумі в Туреччині
Міжнародний симпозіум 2nd CISET (Сilicia International Symposium on Engineering and Technology), присвячений проблематиці енвайронментальних досліджень та інжинірингу, відбувся у місті Мерсіні (Туреччина) 10–12 жовтня на базі місцевого університету. УжНУ на заході представляла науковиця Людмила Симочко.

 

Людмила Симочко

Людмила Симочко

У конференції взяли участь науковці 9 країн: Сполучених Штатів Америки, Румунії, Італії, України, Албанії, Франції, Угорщини, Кореї, Японії.

Доцентка кафедри ентомології та збереження біорізноманіття, біологічного факультету, старша наукова співробітниця НДНЦ молекулярної мікробіології та імунології слизових оболонок Л. Симочко була запрошена на симпозіум як кейнот-спікерка та почесна членкиня міжнародного наукового комітету.

На пленарному засіданні пані Симочко презентувала доповідь «ECOSYSTEMS AS RESERVOIRS OF ANTIBIOTIC-RESISTANT BACTERIA», у якій проаналізувала основні чинники поширення антибіотикорезистених бактерій у навколишньому середовищі.

У межах конференції відбулося кілька круглих столів, на яких обговорили сучасні тенденції енвайронментальних досліджень, окреслели основні напрямки міжнародної співпраці між представниками навчальних і науково-дослідних інституцій різних країн. Доповіді учасників конференції будуть опубліковані у збірнику.

Також під час візиту до Туреччини Людмилу Симочко запросили відвідати Технічний університет у м. Конії, де вона зустрілася з керівництвом факультету природничих наук та інжинірингу й очільниками основних підрозділів факультету. Під час зустрічі обговорили міжнародну співпрацю у напрямку енвайронментальних досліджень і найголовніші аспекти реалізації програми мобільності науковців.

Медіацентр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів