Стан пацієнтів, які перебувають в Закарпатській інфекційній лікарні з діагнозом «дифтерія», задовільний

Стан пацієнтів, які перебувають в Закарпатській інфекційній лікарні з діагнозом «дифтерія», задовільний
Стан усіх 15 студентів, які перебувають на сьогодні в Закарпатській обласній інфекційній лікарні з діагнозом «дифтерія», задовільний. Про це сьогодні під час прес-конференції в Закарпатській обласній державній адміністрації повідомила завідувачка відділу ДК «Закарпатський обласний лабораторний центр» МОЗ України Вікторія Тимчик.

 

Вікторія Тимчик уточнила, що протягом певного часу поспілкувалася з пацієнтами, цікавилася їхнім самопочуттям під час поступлення в лікарню та після отримання лікування.

Всі пацієнти, з її слів, почувають себе задовільно, вони отримують лікування згідно з медичними протоколами, додала заввідділом.

Також вона зауважила, що її як епідеміолога цікавила інформація щодо можливого джерела інфікування пацієнтів.

«Щоб встановити джерело, треба дослідити багато даних, а також отримати результати лабораторії, тому говорити, чи в межах України чи за її межами студенти інфікувалися, поки що нереально», - додала Тимчик. 

Також, як прозвучало під час прес-конференції, в неділю, 27 жовтня, до обласної інфекційної лікарні доправили ще двох студентів медичного факультету № 2 Ужгородського національного університету – 2 та 5 курсу. Наразі в них ознаки ангіни й бактеріоскопічно дифтерію не визначено. Проте з огляду на ситуацію обох пацієнтів взяті додаткові аналізи і відправлені на дослідження, адже відсутність бактеріоскопічного підтвердження, зі слів лікарів, ще не є підставою для того, щоб говорити про відсутність дифтерії.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

28 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів