Як швидко оформити апостиль на документи в Ужгороді та Закарпаттті для виїзду за кордон

Як швидко оформити апостиль на документи в Ужгороді та Закарпаттті для виїзду за кордон
У будь-якої людини трапляються глобальні зміни в житті. При нинішній соціально-економічній ситуації в країні досить часто такою зміною є переїзд в іншу країну. Це важлива подія вимагає ретельної підготовки.

 

Насамперед бажано зібрати якомога більше інформації про обрану Вами країну. Має сенс попросити поради у людей, які вже подолали дані зміни. Ну і звичайно ж, дуже важливо приділити увагу підготовці пакету необхідних документів для виїзду за кордон. Наприклад, одним з документів є довідка з Міністерства внутрішніх справ про відсутність у людини судимості на території України.

Де на Закарпатті швидко оформити апостиль на документи?

Більш докладно прочитати, що таке апостиль, ким і як він ставиться, де швидко його отримати, Ви можете ознайомитись у відео за посиланням: https://salex-lcc.com.ua/apostil-uzhgorod-i-zakarpatska-oblast-terminovo.html

Вимоги до оформлення документів

Які вимоги для подачі документів на проставлення апостилю? Насамперед ці документи повинні бути нового зразка, а також не мати ламінування. Апостиль проставляється на іншій стороні документів, або його підшивають окремо до оригіналу. Сам апостиль придбав на сьогоднішній день певні зміни. Іноді він може бути в електронному форматі. Коли він в такому форматі, то є захисний QR код, завдяки чому  можливо перевірити через інтернет справжність штампу.

Дані правила стосуються безпосередньо апостилювання офіційних документів, а не консульської легалізації, яку вимагають країни що не визнали Гаазьку Конвенцію.

Де проставити апостиль?

Апостиль можна проставити в спеціалізованих центрах, при цьому Вам не потрібно їхати в столицю. Але необхідно знати умови країни, в яку плануєте їхати. Деякі держави, наприклад, Італія, Нідерланди, Португалія, вимагають подвійний апостиль. Інші держави переклад через присяжного перекладача, для прикладу Польща.

Варто зауважити, що працівники центрів адмінпослуг можуть не знати всіх важливих нюансів, в кінцевому підсумку доведеться знову здійснювати процедуру проставлення апостиля. По можливості доцільніше відразу звертатися до столиці, де постійно займаються апостилюванням документації і 100% підкажуть, що необхідно зробити.

Можна оформити самому, а можна звернутись в спеціалізовану компанію. Значною перевагою юридичних компаній є досить помірні ціни. Хтось думає, що це зовсім не так, але великі організації мають роками налагоджені відносини з усіма інстанціями, великий штат кур'єрів. Такий варіант співпраці ще має кілька плюсів (можна оплатити замовлення онлайн, оформити через електронну пошту або Вайбер). Ви без запізнення отримаєте свої документи з апостилем в найближчому відповідному відділенні пошти.

Можливо замовити доставку в офіс або на домашню адресу. Це можуть швидко здійснити тільки в столиці, де є все консульства, міністерства та інші органи влади. При цьому місцеві компанії в маленьких населених пунктах досить часто виступають як посередники між столичною компанією і людиною, яка замовила документи для виїзду за кордон.

 

31 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Мирослава 2019-11-01 / 07:48:11

    Дуже хороша інформація. Роблять довідки про несудимість за кілька днів, бо в наших сервісних центрах треба чекати до 30 днів