Цікаво знати: як уникнути шарування нігтів

Цікаво знати: як уникнути шарування нігтів
Ножиці і пилки не врятують від ламкості і розшаровування нігтів. Для цього потрібно усунути причину проблеми і доглядати за руками правильно

 

Чому шаруються нігті: причини

Проблеми зі здоров'ям

Нігтьова пластина стає м'якою і тонкою через проблеми з нирками, шлунком, печінкою або підшлунковою залозою. Причинами шарування нігтів також можуть бути нервове виснаження, стрес і прийом антибіотиків.

Нестача мінералів і вітамінів

Неправильний раціон або тривала дієта призводять до авітамінозу, який позначається не тільки на здоров'і, але і на стані шкіри, волосся і нігтів. Для здоров'я нігтьової пластини найважливішими є кальцій, магній, кремній, фосфор і вітаміни А, В1, С, D і E. Їх багато у морській рибі та інших морепродуктах, зелені, овочах, фруктах, яйцях, бобових, а також в усіх видах горіхів і меду.

Побутова хімія

Якщо ви користуєтеся агресивними миючими засобами для прибирання будинку без рукавичок, то не варто скаржитись на проблеми з нігтями і шкірою рук — вони будуть. Найкращою профілактикою ламкості є використання звичайних латексних рукавичок для прибирання.

Неякісний манікюр

Мабуть, тут не варто пояснювати, чому шаруються нігті. Скажемо тільки, що вам варто уникати жорстких пилок. Крім того рекомендовано робити тижневі перерви хоча б раз на місяць, коли ви носите нарощені нігті і гель-лаки. Користуйтеся послугами тільки перевіреного майстра або уникайте помилок манікюру в домашніх умовах.

Як лікувати ламкість і розшарування нігтів?

Щоб позбутися проблеми, ви повинні висипатися, уникати стресів і, звичайно, правильно харчуватися. Адже здоров'я і хороший стан шкіри нігтів залежить в основному від того, що ми споживаємо. Раз на тиждень або два тижні важливо робити ванночки для зміцнення нігтів.

Соляна ванна

Одну столову ложку морської солі розчиніть у 200 мл теплої (негарячої) води. Додайте 1-2 краплі будь-якого ефірної олії. Потримайте там кінчики пальців 15-20 хвилин, змийте руки і не мочіть їх більше години. Потім нанесіть крем для рук і на нігтьові пластини теж.

Чайно-медова ванночка

Заваріть півсклянки міцного зеленого чаю, в теплу воду додайте 2 ст. л. будь-якої рослинної олії і 1 ч. л. меду. Занурте нігті в розчин на 20 хвилин, добре змийте теплою водою.

Ванночка з лимоном для зміцнення і відбілювання

У 200 мл теплої води додайте 2 ст. л. рослинної олії, вміст однієї капсули вітаміну А і сік половини лимона. Занурте нігті у ванночку на 20-30 хвилин, потім зробіть легкий масаж нігтьової пластини і кутикули. Вимийте руки теплою водою з милом, використовуйте крем для рук.

Ukr.Media

 

31 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів