Гуцульська бриндзя – справжній бренд, що популяризує Закарпаття

Гуцульська бриндзя – справжній бренд, що популяризує Закарпаття
Гуцульську бриндзю (бринзу) можна сміливо назвати брендом, що популяризує Закарпаття. Традиції виробництва продукту самобутні – йдеться про унікальний овечий сир Українських Карпат, котрий незмінно виготовляється з XIV– XV ст.

 

Уже саме приготування гуцульської бриндзі – справжнє дійство. Свіже овече молоко та закваска і досі залишаються незмінними компонентами продукту. До овечого молока, яке зціджують через смерекову гілку, вівчар додає фермент, так званий кляґ, добутий зі шлунка молочного ягняти чи теляти.

Технологія виготовлення бриндзі передбачає скисання нагрітого молока із кляґом, відтак – збивання дерев’яною збеталою (ручний міксер) та формування великої грудки – будзу, який розміщують на чистому полотні й підвішують, щоб стекла жентиця (сироватка). Після дозрівання будзу його перетирають і змішують із сіллю. Так народжується бриндзя.

nks.zakfolkcenter.info

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

04 листопада 2019р.
Çàãðóçêà...

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів

Залишити коментар:

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без будь-яких попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані правоохоронним органам, якщо від них надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати посилання та рекламні повідомлення!

Необхідні поля позначені наступним символом:*