В Ужгороді обговорили можливість смс-інформування містян у випадку НС

В Ужгороді обговорили можливість смс-інформування містян у випадку НС
В Ужгородській міській раді сьогодні відбулася робоча зустріч заступника міського голови Василя Гомоная з представниками компанії «Водафон Україна» – керівником відділу продажу бізнес-ринку Георгієм Поповим, провідним експертом цього відділу із розвитку території Юлією Коцовською-Сілюковою, експертом з роботи із ключовими абонентами Іриною Тичиною. Ішлося про можливість організації в обласному центрі Закарпаття оповіщення через смс-повідомлення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій.

 

У зустрічі також взяли участь начальник Ужгородського міськрайвідділу управління ДСНС України у Закарпатській області Віталій Ільницький, т.в.о. начальника управління Держспецзв’язку в Закарпатській області Олександр Сус, начальник відділу цивільного захисту населення Ужгородської міської ради  Сергій Дмитрієв, головний спеціаліст цього відділу Ростислав Чопик.

Як зазначалося, уряд своєю постановою №733 визначив основні принципи організації оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій, яке поширюється зокрема й на органи місцевого самоврядування. Влада міста, дбаючи про ужгородців, прагне, щоб у разі виникнення надзвичайних ситуацій – природного, техногенного або ж будь-якого іншого характеру  – оперативно повідомити їх про це.

Потрібно використовувати всі можливості, щоб якомога швидше попередити людей, убезпечити їх. Адже, як відомо, попереджений – значить озброєний. І коли стаються надзвичайні ситуації, то від того, наскільки швидко ми дізнаємося про них, залежить здоров’я, а деколи й життя людей.

Тому на зустрічі з представниками «Водафону» йшлося про те, щоб вивчити, чи можна використати можливості мобільного оператора для інформування ужгородців розсиланням смс-повідомлень, до прикладу, повідомлення про стихійні лиха, надзвичайні ситуації та інші серйозні події, наприклад, пожежі, повені тощо. Як відомо, ефективність інформування через смс є дуже високою.

Керівник відділу продажу бізнес-ринку Георгій Попов відзначив, що «Водафон» має можливості для розсилання смс-повідомлень, потрібно створити базу даних клієнтів, знайти механізм, як не порушити захист персональних даних. Ну і визначити, на яких умовах Ужгородській міській раді таку послугу оператор може надавати. Тому обговорять це питання з керівництвом «Водафону», а за кілька тижнів знову проведуть зустріч у міській раді.

Заступник міського голови Ужгорода Василь Гомонай подякував представникам «Водафону» за те, що відгукнулися на ініціативу міської ради, висловив сподівання, що результатом зустрічі стане позитивне вирішення питання. Розповів, що минулого тижня в ужгородській ЗОШ №3 провели навчання на випадок пожежі, було евакуйовано понад пів тисячі дітей, задіяні всі служби, які  спрацювали належним чином. «Дай Бог, щоб у нас ніколи не було надзвичайних ситуацій. Але мусимо працювати на випередження. Є відповідна нормативна база, відповідні алгоритми дій. Для нас важливо, щоб у випадку надзвичайної ситуації ми зробили все можливе, аби ужгородці були повідомлені належним чином, якомога швидше і знали, як діяти», – зазначив Василь Васильович.

 

Джерело: пресслужба Ужгородської міської ради

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

20 листопада 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів