Керівник Закарпаття ознайомився з роботою промислових підприємств Міжгірщини (ФОТО)

Керівник Закарпаття ознайомився з роботою промислових підприємств Міжгірщини (ФОТО)
У середу, 20 листопада, голова Закарпатської ОДА Ігор Бондаренко з робочим візитом відвідав Міжгірщину та побував на двох промислових підприємствах, ознайомившись з їх роботою, поспілкувашись з працівниками та керівництвом.

 

Першим об’єктом став ТзОВ «ІРОЛІ», яке успішно діє 13 років поспіль і є одним з основних підприємств виробничої сфери району. Його засновник -  італієць Пауло Бруньоло. Він розповів очільнику краю, що підприємство зі 100% іноземними інвестиціями і працює на замовлення іноземних партнерів з Румунії, Італії та інших країн. Тут здійснюється виробництво заготовок верху гірськолижного взуття. На сьогоднішній день питома вага продукції в загальному обсягу виробництва у районі складає  близько 20%. Виробництво побудоване на принципі конвеєра. Трудиться тут 149 працівників, середня зарплата становить майже 7 тисяч гривень. За 9 місяців п.р. до бюджету сплачено майже 1,3 мільйонів гривень.

Італійський інвестор бідкається, що через погані дороги багато перевізників відмовляються їхати у Міжгір’я за їх продукцією. Тому попросив голову ОДА звернути увагу на необхідність розбудови дорожньої інфраструктури гірського району, який ще й славиться туристичними принадами і є родзинкою Закарпаття.

Другим об’єктом став ТзДВ  «Міжгірський  лісокомбінат». Його Керівник Іван Ледіда розповів, що підприємство в основному займається лісопереробкою низькосортної букової та хвойної деревини, з якої виготовляють заготовки  для меблів та європіддонів. Також тут виготовляють садові будиночки, ліжка, інші вироби з деревини, з корка, соломки та рослинних матеріалів для плетіння. Працює тут 79 осіб, середня зарплата – 5700 грн. До бюджету за 9 місяців п.р. товариство сплатило 1,4 мільйонів гривень.

Очільник краю пройшовся цехами, розпитав у працівників, чи задоволені вони умовами праці та заробітками. Останні, як бачимо, нижче середніх показників зарплат по області – 10 тисяч гривень. Тому посадовець звернув увагу керівників промислових підприємств на доцільності збільшення зарплат працівникам, виходити на більшу потужність виробництва і щоб продукція конкурувала на внутрішньому і зовнішньому ринках.

Підводячи підсумки, Ігор Бондаренко зазначив, що на сьогодні деревообробна промисловість є перспективною галуззю, від розвитку якої залежить створення нових робочих місць, наповнення бюджету, зростання конкурентоспроможності. І пріоритетним напрямком має бути збільшення виробництва деревообробних підприємств, продукція яких має попит, задовольняє потреби народного господарства та відповідає вимогам ринку не лише в Україні, а й за кордоном.

Прес-служба ОДА

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

21 листопада 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів