Грудень на дачі: що ще треба зробити, щоб мати гарний врожай в новому сезоні

Грудень на дачі: що ще треба зробити, щоб мати гарний врожай в новому сезоні
Сніг не звільняє від роботи на землі! Що ще потрібно зробити, читайте.

 

Захищаємо рослини

Молоді кущі можуть загинути під рясним сніговим покривом, а тому регулярно обтрушуйте їх від снігу, особливо — мокрого. Зберігаючи в підвалі овочі, не забувайте контролювати там температуру і вологість. Вже можна зрізати головки цвітної капусти та качани брюссельської капусти, які були залишені тут на дорощування. Згнилі овочі — викидайте. При сильному похолоданні в грудні на дачі можна обмотати чагарники (наприклад, бузину) нетканим матеріалом. Так, рослина не тільки не обмерзне, але і влітку виглядатиме набагато ефектніше. Зимові овочі ховаються від морозів під полотном або старим листям. Якщо погода дуже нестійка — то заморозки, то відлиги — озимі можна перенести в парник.

Готуємося до наступного сезону

Оскільки вже в середині зими ви почнете готувати розсаду деяких овочевих культур, в грудні можна почати планування майбутніх посівів. Складіть для себе план розбивки грядок, визначте, де будуть посаджені овочі. Займаючись плануванням, не забувайте враховувати сівозміну. Перегляньте баночки з насінням, які залишилися у вас від весняного і осіннього посіву. За потреби розсортуйте їх. Насіння деяких культур, безумовно, доведеться докупити до наступного сезону. А чому б не розпочати заготівлю натуральних добрив? Не викидайте картопляні очистки та яєчну шкаралупу. Якщо спалити ці відходи в печі з дровами, зола збагатиться мінеральними речовинами (калієм і кальцієм). Потім цю суміш можна використовувати в якості підживлення ґрунту.

Розчищаємо сніг

Навіть якщо в зимовий період ви рідко відвідуєте свою дачну ділянку, сніг все одно рано чи пізно доведеться розчистити, інакше просто не зможете дістатися до будинку. Далеко замети не розкидайте оскільки снігом можна посипати грядки, куди восени ви посадили озимі культури. Так ви забезпечите рослинам додатковий захист від холоду. Після такої ретельної роботи на дачі можна спати спокійно і не боятися, що щось піде не за планом.

Джерело: Ukr.Media

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

17 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів