Уряд затвердив перспективний план формування ОТГ Закарпаття. Хто "за бортом"?

Уряд затвердив перспективний план формування ОТГ Закарпаття. Хто "за бортом"?
Про це на своїй сторінці у Фейбук повідомив фахівець з місцевого самоврядування та експерт з децентралізації Іван Лукеря.

 

За його словами сьогодні, 18 грудня, уряд затвердив перспективний план формування Обєднаної територіальної громади Закарпатської області.

"Певною мірою історичне рішення, адже вперше за п’ять років реформи область отримала дорожню карту", - написав Лукеря.

Відповідне рішення прокоментував Mukachevo.net експерт з децентралізації Володимир Феськов:

"В понеділок була нарада в Києві під головуванням заступника міністра розвитку громад та територій України В’ячеслава Негоди, щодо обговорення Перспективного плану Закарпатської області. Були представники ОДА, експертної громадськості та депутати ВРУ.

Ініціатором і модератором зустрічі був голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін.

Протягом години ми говорили про ухвалений закарпатською обласною радою перспективний план, а також окремі громади, щодо яких є додаткові суттєві зауваження.

За підсумком, всі вони були зафіксовані в протоколі і мали бути передані Закарпатській ОДА для подальших консультацій. Принаймні, така була фінальна домовленість.

Сьогодні ж, КМУ ухвалив перспективний план на 54 ОТГ. Інші залишаються білими плямами, які потрібно ґрунтовно вивчати. Загалом, гарною новиною ж те що план затверджений. Є основа. Тепер буде простіше Закарпатській ОДА діяти в процесах приєднання до вже існуючих об'єднаних громад, а також, є дороговказ для інших, тих що знаходяться в процесі об‘єднання.

До речі, Зарічанська та Оноківська ОТГ є в затвердженому плані. Причина цьому очевидна - вибори 22 грудня, в яких знаходяться обидві громади."

Зазначимо, що у понеділок Закарпатська ОДА публікувала інформацію про те, що відстояла 60 Об'єднаних територіальних громад.

Mukachevo.net

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

18 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів