В УжНУ відбулося останнє в цьому році засідання Вченої Ради

В УжНУ відбулося останнє в цьому році засідання Вченої Ради
У вівторок, 19 грудня, відбулося чергове засідання Вченої ради УжНУ. Серед питань, які розглянули – конкурсні та атестаційні справи, заслухали інформацію про діяльність Природничо-гуманітарного коледжу та низку інших важливих питань.

 

Директор природничо-гуманітарного коледжу УжНУ Володимир Росоха розповів про освітню діяльність свого підрозділу, кількість студентів, дисципліни, за якими проводиться навчання, результати вступу в коледж в 2019 році.  «Наші студенти мають вагомі успіхи на студентських олімпіадах, конференціях та спортивних змаганнях. Також варто зауважити на досягненнях студентів коледжу у сфері програмування. Ними розроблені такі програмні продукти, як  соціальна мережа заходів «ComMet», навчальна соціальна мережа «HelpIT», автоматизація документообігу навчальної частини «CollegePack», навчальна програма «Зоряне небо», DepOnline. Програма «ProzzoraОлімпіада», є сертифікованою, та використовується під час проведення освітніх олімпіад в Україні» - наголосив Володимир Росоха.

Також на засіданні розглянули конкурсні та атестаційні справи. Щодо конкурсних справ, на посаду завідувача кафедри наук про здоров’я обрали Геннадія Слабкого, на посаду завідувача кафедри фізичної реабілітації Ярослава Філака, на посаду завідувача кафедри фізичної географії та раціонального природокористування Степана Попа та на посаду завідувача кафедри журналістики Юрія Бідзілю.  Під час розгляду атестаційних справ присвоїли вчене звання

професора Надії Бойко, Михайлові Оросу, Михайлові Пітюличу, вчене звання доцента Оксані Йолтуховській, Вікторії Макарович та Вікторії  Туряниці.

Виконувач обов’язків завідувача відділу аспірантури та докторантури Маріанна Кайла розповіла про підсумкову атестацію аспірантів і докторантів та результати набору в 2019 році. «Наразі в аспірантурі УжНУ навчається 570 аспірантів та 25 докторантів. На денній формі навчання навчаються 363 аспіранта та 207 аспірантів на заочній формі.  Цьогоріч план по вступу в аспірантуру в університеті виконаний повністю, загалом у 2019 році 91 аспірант поступив на бюджетну форму, та 82 аспіранти – на контрактну форму навчання» - зазначила Маріанна Кайла.

Також на засіданні затвердили уточнення тем дисертаційних досліджень, зміну наукових керівників, затвердили звіт приймальної комісії про результати прийому на навчання до університету в 2019 році, розглянули  результати конкурсу «кращий підручник або навчальний посібник за 2018 рік». Наступне засідання Вченої ради відбудеться вже у 2020 році.

Олексій Шафраньош

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

20 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів